Покрајина помаже обнову спортске хале у Жабљу

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас Жабаљ, где ће помоћу покрајинских средстава бити саниран паркет у једној од најлепших спортских хала на територији АП Војводине.
batez hala zabalj1
Фото: Покрајинска влада

Секретар Батез је тим поводом са председником Општине  Чедомиром Божићем потписао уговор о финансирању посебног програма за инвестиционо одржавање жабаљске спортске хале. Реч је о инвестицији вредној три милиона динара, у којој ресорни секретаријат учествује са 2,6 милиона динара.

Покрајински секретар за спорт и омладину истакао је да је реч о пројекту  одобреном на јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за финансирање посебних програма пројеката изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини.

„Захвалан сам локалној самоуправи у Жабљу што ће такође издвојити значајна средства да суфинансира санацију ове спортске дворане, којој гравитирају и две основне, једна средња школа и сви спортски клубови из ове средине. Постоји велика потреба да овај спортски објекат буде реконструисан и добро је што је општинско руководство препознало да је то један од приоритета за развој школског, као и врхунског спорта“, рекао је Батез.

Он је изразио посебно задовољство што је данас у Жабљу имао прилику да са председником Општине и челним људима задуженим за спорт поприча о томе како да се унапреди омладинска политика, као и да сагледа са каквим се изазовима ова општина и њени спортски клубови и организације суочавају када је реч о активностима значајним за развој спорта.

Фото: Покрајинска влада

„Прошле године изграђена је спортска хала и довршени су спортски терени на отвореном у Основној школи „Жарко Зрењанин“ у Госпођинцима“, подсетио је секретар Батез и истакао да је то још једна потврда изузетно успешне сарадње Покрајине и ове локалне самоуправе.

Он је на крају посете рекао да ће Секретаријат и у наредној години, уколико буде потребе, након доношења покрајинског буџета, помагати Општини Жабаљ у овако крупној инвестицији као што је реконструкција спортске хале. С обзиром на то да је план Покрајинске владе да свака општина у Војводини добије спортску халу, Батез је навео да овај посао треба квалитетно завршити јер овај спортски објекат, изграђен још осамдесетих, служи подједнако школској деци, врхунским спортистима и рекреативцима.

Захваливши Покрајинској влади и Секретаријату за спорт и омладину на подршци у реализацији овог пројекта реконструкције спортске хале у Жабљу, председник Општине Чедомир Божић истакао је да очекује да ће целокупна санација паркета бити завршена за око два месеца.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести