Eлектронске мете за војвођанске клубове

Стрељачки савез Војводине је уз помоћ Покрајинског секретаријата за спорт и омладину обезбедио четири електронске мете за тренинг.
strelci1
Фото: Dnevnik.rs

Њихова цене је износила милион и 150.000 динара. Покрајински секретеријат је из посебног програма доделио  400.000 динара, а остатак новца за куповину мета обезбедио је Савез из редовних средстава која добија од Покрајине и из сопствених средстава.  Председник Стрељачког савеза Војводине Драган Алимпијевић је истакао да је после извршене анализе рада војвођанских клубова одлучено да мете добију следећи клубови: Кикинда, Панчево 1813, „Живко Рељић Зуц“ из Сремске Митровице и Младост из Инђије.

„Стрељачка дружина Нови Сад 1790 користи десет електорнских мета набављених уз помоћ Града, док је Јединство из Старе Пазове из сопствених средстава набавило две електорнске мете, тако да смо онда одлучили да ове четири мете добију остали клубови који, такође, имају одличне резултате“, рекао је Алимпијевић.

Презентација је извршена на ваздушном стрелишту СЦ Сајмиште у Новом Саду, које користи Стрељачка дружина Нови Сад 1790, а били су пристутни и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, помоћница за спорт Аранка Биндер, председник ШВ Драган Алимпијевић и представници клубова који ће добити електорнске мете. Са значајем ових уређаја без којих се данашње стрељаштво и не може замислити покрајинског секретара упознао је директор Стрељачке дружине Нови сад 1790 Драган Марковић.

„Постоје три варијанте лекторнксих мета, прва је тренинг варијанта за коју се овога пута одлучио Стрељачки савез Војводине и оне су и финансијски најповољније.  Ове мете се монтирају на лап топ, док је друга варијанта са монитором коју користи наш клуб. Ове за које се одлучио Савез могу да се користе појединачно, док клуб варијанта не може.  Идеја је да се читаво стрелиште опреми клуб метама једног дана. За сада имамо десет. Поред ових постоје и такмичарске мете које су и најскупље“, рекао је Марковић.

Председник ССВ Драган Алимпијевић је рекao да је ово први корак.

„Ми који радимо на локалу знамо како је тешко обезбедити инфраструктуру, као и техничку опремљеност. Драго нам је што је секретатијат показао разумевање и пружио подршку за ову нашу акцију. Надамо се да ће се та акција наставити и наредних година, а и Савез ће се трудити да обезбеди и својих средстава, како бисмо технички опремили и остале клубове из Покрајине. Жеља нам је да шампионе, осим у Новом Саду, створимо и на локалу“, казао је Алимпијевић и захвалио се Покарајинском секретаријату на помоћи.

Покрајински секретар Влаидмир батез је истакао да је стрељаштво спорт од посебног значаја за целу државу.

„Стрељаштво остварује врхунске резултате на великим међународним такмичењима већ дуго. Нови Сад је као стрељачки центар дао освајаче олимпијских медаља, а покрајински савез видимо као партнера за унапређење овог спорта. Циље да се развију нови центри у Војводини, као и да се створе нови стручњаци и такмичари, а и да се овај спорт популарише међу децом. Ово је добар пример како су на прави начин потрошена наменска средства. Жао ми је што нисмо успели да помогнемо с већим износом у овом тренутку, али  ћемо се потрудити  да у наредним годинама подржимо набавку техничке опреме и да пратимо технолошки развој како стрељаштва, тако и осталих спортова у свету“, казао је Батез и пожелео стрелцима да наставе са врхунским резултатима.

Текст и фото: Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести