ПОВРЕДИО СЕ НАЈБОЉИ СКИЈАШ СЕЗОНЕ МАРКО ШВАРЦ:  Сипријен Саразан победио је у спусту у Бормију (ВИДЕО)

Водећи у Светском купу аустријски скијаш Марко Шварц повредио је колено током спуста у Бормију. Шварц је пао са скија и завршио у заштитној мрежи, где је лежао неколико минута, а чини се да је изврнуо десно колено.
1
Фото: Siprijen Sarayin, foto; Tanjug (AP Photo/Alessandro Trovati)

Указана му је прва помоћ, отежано је ходао без ослонца на десну ногу пре него што је хеликоптером пребачен у болницу.

Шварц, који је прошле недеље победио у слалому у Мадони ди Кампиљо, дошао је у Бормио уз предност од осам бодова у генералном пласману у односу на Швајцарца Марка Одермата. Он је недавно рекао да је одлучио да се такмичи у свакој трци ове сезоне како би био у прилици да освоји велики кристални глобус, односно титулу у Светском купу.

Француски скијаш Сипријен Саразан победио је у спусту у Бормију, у склопу Светског купа. Саразан је победио резултатом 1:50,73 минута. То је његова друга победа у Светском купу, након тријумфа у паралелном велеслалому пре седам година. Друго место заузео је светски шампион Швајцарац Марко Одермат са 0,09 секунди заостатка, а трећи је био Канађанин Камерон Александер са 1,23 секунде заостатка.

У генералном пласману спуста први је Одермат са 176 бодова, други је Американац Бенет Брајс са 160, колико има и Норвежанин Александер Омот Килде на трећем месту.

У укупном пласману Светског купа Одермат је први са 536 бодова, испред Шварца који има 464 и Саразана са 200 бодова.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести