Пре осам година Михаел Шумахер доживео стравичну несрећу

Пре осам година 29. децембра легендарни возач Формуле један Михаел Шумахер доживео је стравичну несрећу на скијању, од које се до данашњег дана није опоравио.
w
Фото: Youtube Printscreen

Седмоструки првак Формуле један спуштао се неозначеним делом стазе у француским Алпима када је пао и главом ударио у камен, доживевши трајне последице. Од тада нема много информација о његовом здравственом стању.

Шумахер је из резорта Мерибел био пребачен хеликоптером у најближу болницу, где се налазио у критичном стању. После две операције је био стављен у индуковану кому, како би Немац сачувао што више можданих функција. Тек у априлу 2014. је Шумахер изашао из коме, а тада је било потврђено да он може да чује и одговара на додир. Болницу у Греноблу је тада и напустио како би опоравак наставио на кућном лечењу у Женеви.

Ипак, све ове године, Шумахерова супруга Корина и читава породица вешто су успевали да већину информација о њеном супругу сакрију од јавности. Неке ствари су се ипак провукле, мада најчешће површни детаљи.

- Ми настојимо да живимо као породица, како је Михаел волео и како још увек воли. С њим радимо терапије и чинимо све како би му било боље и како би му било угодно. Настављамо са животом, а приватно је приватно. Важно ми је да настави да ужива у приватности колико год је то могуће. Он је увек штитио нас, а сад ми штитимо њега - причала је Корина Шумахер.

Елизабета Грегорачи, бивша супруга Флавија Бријатореа, тврдила је да зна како је Немац.

- Шумахер не прича. Он комуницира својим очима. Само троје људи сме да га види - тврдила је она.

И Пјеро Ферари, председник „Ферарија” и син легендарног Енца, такође је потврдио да „Шуми” не може да говори. Ипак, неки детаљи откривени су и после једног суђења.

Магазин „Бунте” је 2015. објавио информацију да Шумахер може да хода уз малу помоћ терапеута и да може да подигне руку. Ипак, Шумехарова породица је на суду добила битку против тог магазина.

Њихов адвокат Феликс Дам је потврдио да Шумахер ни уз помоћ физиотерапеута не може да стоји на ногама. Током 2019. је постало познато и да Шумахера лече матичним ћелијама, које су убризгане у његово тело, како би створиле противупалну реакцију и створиле реакцију мозга.

О Шумахеру ових година у страним медијима постоје чак и спекулације о томе где се налази. Неки тврде да је 52-годишњак на Мајорци, други да је у Женеви у Швајцарској, а трећи чак и да је у САД. Појавиле су се и приче да Шумахера под лажним именом често воде у Париз, на лечење у болницу.

- Кад га ставите у инвалидска колица и окренете према дивној панорами планина с погледом на језеро, Михаел понекад плаче - наводно је члан породице једном приликом изјавио за француски „Пари мач„.

Иначе, раније током 2021. је објављен Нетфликсов филм о Шумахеру, у којем је многе највише потресла изјава Мика, његовог сина који је сада члан Формуле један.

- Дао бих све да могу да поразговарам са оцем и поделим возачка искуства. О томе највише мислим, то би било кул. Било је много тренутака након несреће које нисам могао да проживим са оба родитеља. То није фер. Али има много тренутака којих ћемо се заувек присећати. Када размишљам о прошлости, врте ми се слике нас четворо како се забављамо- рекао је наследник легендарног возача.

Прошло је осам година од стравичне несреће, али сви се и даље надају да ће једног дана имати прилику да виде Михаела Шумахера...

        С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести