Преминуо бивши председник МОК-а Жак Рог

ЛОЗАНА: Бивши председник Међународног олимпијског комитета (МОК), Белгијанац Жак Рог, преминуо је данас у 80. години, саопштено је из седишта спортске организације у швајцарској Лозани.
r
Фото: Tanjug (AP Photo/Natacha Pisarenko, file)

С великом тугом обавештавамо јавност да је преминуо бивши председник МОК-а Жак Рог. Био је осми председник МОК, од 2001. до 2013. године, када је постао почасни председник. Био је ожењен супругом Аном, а иза себе је оставио сина, ћерку и двоје унучади, наводи се на сајту МОК-а.

Након репрезентативне каријере рагбисте, Рог је постао председник Белгијског и Европског олимпијског комитета, а након избора за председника МОК-а, био је специјални изасланик Уједињених нација за омладину, избеглице и спорт.

У знак поштовања према Рогу, Олимпијска застава ће бити спуштена на пола копља у Олимпијској кући, Олимпијском музеју и објектима који припадају МОК-у.

Након сахране у кругу породице, комеморација Рогу ће се одржати касније током године, где ће пријатељи и чланови олимпијских комитета моћи да се опросте од њега, додаје МОК.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести