Преминуо Зоран Стојиљковић

БЕОГРАД: Српско стрељаштво остало је без изузетног стручњака, селектора репрезентација Југославије и Србије Зорана Стојиљковића који је преминуо после дуже болести у Нишу у 66. години, саопштио је данас Стрељачки савез.
Zoran Stojiljković Foto: SSS
Фото: Зоран Стојиљковић

Рођени Нишлија, стрељаштвом је почео да се бави као јуниор у Стрељачком клубу "Ниш 1881" коме је као стрелац на националном програму (серијска и војничка пушка), генерални секретар и тренер остао веран до краја живота.

Посебан траг оставио је на стручном плану и под његовим руководством клуб "Ниш 1881" је израстао у изузетан колектив у југословенским оквирима и поред лоших услова за рад и тренинге.

Из његове стрељачке школе изашла је једна од најбољих српских такмичарки пушком Лидија Михајловић, европска вицешампионка и учесница Олимпијских игара 1992. и 2008, као и Манојло Кеча, Новица Симић, Марко Живић, Катарина и Бојана Бисерчић и Милена Николић.

Зоран Стојиљковић је био члан стручних штабова репрезентација на бројним такмичењима у селекторским мандатима Бранислава Лончара и Горана Максимовића, да би селекторску дужност преузео 2006. Пре тога, био је в.д. селектор, као председник Стручне комисије ССЈ, од октобра 2005. до априла 2006.

Био је носилац националног признања за тренере. Добитник је бројних спортских и друштвених признања, између осталих и "Октобарска награде" Града Ниша 1992. као и "Златне мете" Стрељачког савеза Србије поводом прославе јубилеја 125 година стрељачког спорта у Србији 2012.

Сахрана је у четвртак, 19. октобра у 14,30 часова на нишком Новом гробљу. Опело почиње у 14 часова, а претходно ће у Нишу, у 11 часова, бити одржана комеморација.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести