Проглашени најбољи спортисти Инђије: Лауреати Ана Бајић и Бошко Миљуш

Комисија Савеза спортова општије Инђија, донела је одлуку о најбољим спортистима, појединцима и екипама, за резултате постигнуте у 2017. години.
Indjija
Фото: Dnevnik.rs

Ана Бајић, чланица Теквондо клуба Елит, најуспешнија је у женској, а Бошко Миљуш, члан Клуба дизача тегова и дисциплина снаге Камен, у мушкој конкуренцији.

Ана је као репрезентативка Србије освојила златне медаље на Светским универзитетским играма и Првенству Србије, прво место на Међунардном турниру опен Г-1 у Словенији, друго место на турниру у Белгији и треће на такмичењу у Холандији. Бошко је изборио прва места на шампионатима Војводине и Србије, а треће на Меморијалном турниру „Ерих Шпајзер” у Бачу.

Најуспешније екипе су омладински погон фудбалског прволигаша Инђије за пласман у елитно друштво Србије и солидне резултате у јесењој сезони у мушкој конкуренцији, а Женски одбојкашки клуб Инђија који дебитује у Првој Б лиги Србије и јесењу сезону завршио је на трећем месту са девет победа и два пораза.

Најуспешнија омладинка је је рукометашица Софија Жак која предводи Железничар у Супер Б лиги Србије, док је код омладинаца најуспешнији Милош Малешевић, члан Атлетског клуба Инђија, првак Србије на 5.000 метара и четврти на Балканијади у Истанбулу у трци на 1.500 метара. Најбоља пионирка је Анђела Марчетић, члан Карате клуба Железничар, првакиња Србије, Војводине и на такмичењу Београдски поведник, а најбољи пионир је Филиип Бранковић, кошаркаш Железничар Стар Баскета, сада члан пионира Црвене звезде. Признања су такође додељена Драгану Алимпијевићу, тренеру стрелаца Младости, Јовани Катарић, тренеру одбојкашица Инђије,  Здравку Мрђи, спортском раднику, председнику ФК Инђија,  као и Славку Тувегyићу, за 50-годишњи рад на афирмацији фудбала.

Текст и фото: Д. Вићентић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести