Проглашени најбољи спортисти у Петроварадину

У Петроварадину су шести пут проглашени најбољи спортисти, клубови и спортски радници.
petrovaradin 2018
Фото: Dnevnik.rs

Организатори ове манифестације били су МЗ Петроварадин, на челу с председником Драженом Малобабићем, као и овдашње Спортско друштво. Проглашењу је присуствовао и директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта Данијел Жупић, који је истакао да овакве приредбе пропагирају спорт и додао да сви добитници признања могу да дођу у Покрајински завод за спорт и медицину спорта и обаве прегледе и тестирања бесплатно.

За најбољу спортисткињу проглашена је каратисткиња Славица Црновчић, чланица КК Додерспорт, која је постигла запажене резултате на домаћој и међунардној сцени, а освојила је и бронзу на Светском купу. Најуспешнији спортиста је њен клупски друг Лазар Нинчић. У конкуренцији младих спортистиња награду је добила каратисткиња Дуња Нинчић и рукометашица Миона Вукмировић. Међу дечацима награђени су шахиста ШК Краљица Милан Поповић и фудбалер Никола Гавришић.

Карате клуб Додерспорт добио је признање као најуспешнији колектив, његови такмичари су лане освојили једну светску, две балканске и осам државних медаља.

Посебно признање додељено је дугогодишњем новинару „Дневника“ Младену – Миши Павловићу за промоцију спорта у Петроварадину. Нису заборављени ни најуспешнији спортисти ОШ „Јован Дучић“, па су награђени пливачи Сташа Грковић, ученица 8. разреда и њен годину дана млађи другар Реља Бубања.      

Текст и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести