Проглашени победници Европског шампионата у Мотокросу

КРУШЕВАЦ: На Европском шампионату у Мотокросу, одржаном стази "Гајић" у Глобарима, у Крушевцу, победницима су додељени пехари.
moto kros1
Фото: Youtube Prinscreen, ilustracija

То су, у класи EMX 65 - Ноел Заноч из Мађарске, EMX 85 - Николај Малинов из Бугарске, а у класи MX Опен победу је однео Михаел Иванов из Бугарске.

У класи MX1 првопласирани је Михаел Иванов из Бугарске, у MX2 Хакан Халми из Бугарске, у MX Мартин Тодоров из Бугарске и у класи MX-ATV Здравко Црњански из Србије.    

Пехаре су доделили Председник АМС С, Мирко Бутулија и градоначелник Крушевца, Драги Несторовић.

Организатори ове манифестације, Ауто-мото савез Србије и Мото савез Србије, уз подршку Скупштине града Крушевца, АМС Осигурања а.д.о. и Министарства омладине и спорта успели да оправдају поверење и успешно спроведу такмичење, приуштивши гледаоцима прави мото спектакл са чак 107 такмичара из 11 земаља, саопштио је АМС С.

Сврстана међу три најбоље у Европи, стаза на којој се возила трка, дуга 1.850 метара, са 12 скакаоница, за многобројне посетиоце представљала је спектакуларан призор. Уз "грмљавину мотора", у Глобарима се није десио ниједан инцидент и такмичење је прошло у одличној атмосфери и фер спортској борби.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести