Првенство Србије у стрељаштву: Дупла круна за Теодору Вукојевић

Сениорско првенство Србије малокалибарским оружјем завршено је у Новом Саду такмичењима у гађању МК пушком из лежећег става у обе конкуренције и МК пиштољем у категорији сениора.
streljastvo
Фото: Ивана Марић, Теодора Вукојевић и Ања Кнежевић, фото: ССС

Златне медаље освојили су репрезентативци Теодора Вукојевић, Стеван Плетикосић (обоје МК пушка лежећи), Димитрије Гргић (пиштољ слободног избора) и Душко Петров (пиштољ средишњег паљења).

Теодора Вукојевић („Чика Мата“) је победом у гађању МК пушком из лежећег става у конкуренцији сениорки првенство завршила са „дуплом круном“. Вукојевићева, која је по узрасту још увек јуниорка, је у суботу постала првак државе МК пушком из тростава. Другго место припало је Ивани марић, а треће Ањи Кнежевић.

Стеван Плетикосић, најискуснији стрелац „Чика Мате“ је убедљиво тријумфовао у гађању МК пушком из лежећег става за мушкарце. Плетикосић, освајач олимпијске бронзе у овој дисциплини у Барселони 1992, је до злата дошао погодивши 624,9 кругова. Крагујевчани су испунили победничко постоље, јер друго место освојио је Марко Ивановић, а треће Стеван Јовановић, обојица Плетикосићеви клупски другови.

Сребро у такмичењу сениорки око врата ставила је Ивана Кнежевић (Полицајац), а бронзу млада Ања Кнежевић (Нови Београд-Ушће).

Иначе, крагујевачки „Чика Мата“ је покупио све златне медаље у појединачним такмичењима пушком, јер јуче је у троставу у конкуренцији сениора тријумфовао Милутин Стефановић.

Искусни репрезентативац Милутин Стефановић („Чика Мата“) одбранио је титулу шампиона државе у гађању малокалибарском пушком из тростава првог дана Првенства Србије МК оружјем у сениорској конкуренцији у Новом Саду.

У истој дисциплини у конкуренцији сениорки тријумфовала је Стефановићева клупска другарица Теодора Вукојевић, док је МК пиштољем у конкуренцији сениорки најпрецизнија била Јасмина Миловановић (Академац).

У гађању МК спорт пиштољем за сениорке, Јасмина Миловановић је остварила убедљив тријумф. Сребро и бронза је припале су Кикинђанкама Неди Сарић и Јелени Томић. Прошлогодишња шампионка Зорана Аруновић је пропустила такмичење.

С. Р.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести