Први боксерски меморијал "Звонко Вујин" у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Први меморијални међународни турнир у олимпијском боксу “Звонимир Звонко Вујин” одржаће се овог викенда у “Кристалној дворани” у Зрењанину.
boks
Фото: Tanjug, ilustracija

Током два дана очекује се учешће више од 60 такмичара из Србије и шест дежава региона, саопштено је дна конференцији за новинаре у Градској кући.

Представницима медија обратили су се генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић, као и млади боксери зрењанинског “Баната” Страхиња Рашовић и БК “Петровград” Александра Рапаић, учесници “Меморијала Звонимир Звонко Вујин”.

Испред Боксерксог савеза Србије скупу је присуствовао селектор репрезентације Милан Пиперски.

Организаторе турнира и учеснике конференције за новинаре угостио је у свом кабинету и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, некадашњи успешни каратиста.

Идеја о Меморијалу, али и промени имена Хале Медисон у Халу Звонко Вујин дошла је прошле године после састанка који су имали председник БШ Ненад Боровчанин и градоначелник Симо Салапура.

Некадашња успешна атлетичарка, сада генерална секретарка Спортског савеза Зрењанина, Вукосава Ђапић Атанацковић позвала је зрењанинску публику да присуствује мечевима и истакла значај Меморијала у неговању успомене на прослављеног Звонка Вујина и за даљи развој боксерског спорта у граду.

"У организацији овог турнира, поред Боксерског савеза Србије, учествују Град Зрењанин, Спортски савез града и боксерски клубови из нашег града, “Банат” и “Петровград”, уз покровитељство Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Ове чињенице би и Звонку Вујину сигурно значиле и мислим да највеће звезде турнира јесу и треба да буду управо домаћи такмичари. Напоменула бих и да ће на турниру наступити комплетна кадетска репрезентација Србије", - рекла је генерална секретарка Спортског савеза града.

Александра Рапаић, из клуба Петровград, једна од најталентованијих боксерки у земљи, истакла је да јој је част што ће наступити на једном оваквом турниру и боксовати за свој клуб, у свом граду. Очекује свој добар наступ, као и друге квалитетне мечеве на турниру и позвала је све љубитеље бокса и спорта да дођу на турнир и пруже подршку њој и осталим такмичарима.

Страхиња Рашовић припада најталентованијим такмичарима БК “Банат” и један је од четворо представника тог клуба који ће учествовати на Меморијалу.

И њему је част што ће наступати на турниру, у категорији кадета до 54 килограма и нада се освајању првог места.

Турнир се одржава у категорији кадета, кадеткиња, сениора и сениорки и отвара се у суботу у 14 часова и планирано је да борбе трају до 20 часова, док ће финалне борбе почети у 18 и трајати до 20 часова.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести