Први део првенства Војводине за раднике спортисте одржан у Бечеју

Одржан је први део Радничко-спортског првенства Војводине, а други ће 7. и 8. октобра. У оба дела домаћини су два Бечеја, који ће бити организатори наредне, 12. по реду, Спортске олимпијаде радника Војводине 2019. године. У Новом Бечеју је по програму укупно девет, а у Бечеју десет дисциплина.
teniseri pobednici
Фото: Победничка тројка тенисера преко 40 година, фото: Приватна архива

Бечејци су минулог викенда били домаћини спортистима у шест дисциплина, али су се борбе у само три спорта, надвлачењу конопца, пливању и тенису, одвијале на њиховим теренима, док су се атлетска такмичења одржала у Сенти, а у женској одбојци и фудбалу у Бачком Градишту.

„У пливању је наступило је 35 пливача и пливачица из Бачке Тополе, Бечеја, Панчева и Темерина. У женској штафети 4х50 метара краул победиле су Панчевке, а у штафети мешовитог састава прва је била Бачка Топола. Занимљиво је да се у женској конкуренцији до 35 година старости појавила само Тамара Томин и била је првак у све три дисциплине. Три медаље златног сјаја освојио је и Бечејац Саша Бакрач, такмичар Сојапротеина у категорији преко 35 година старости“, сазнали смо од Јована Јечанског.

Иако је фудбал наш најпопуларнији спорт, такмичари су се обрукали у овом спорту, уместо планираних осам пријавиле су се само четири екипе, а онда одустале Бачка Топола и домаћин Бечеј!? Тако је одиграна само једна утакмица у којој је репрезентација општине Србобран резултатом 2:0 савладала изабрани тим општине Нови Кнежевац и визирала учешће на Олимпијади 2019. године.

У Бачком Градишту је одржано и такмичење одбојкашица. Прво место припало је екипи Просвета из Суботице, која је у финалу савладала са 2:0 Здравство из Новог Сада, док је трећа била екипа ОШ „Чех Карољ“ из Аде.

Тениско такмичење окупило је укупно 28 такмичара, пет у женској и 23 у мушкој конкуренцији. У синглу до 40 година Наташа Гаинов из Бачке Тополе је без борбе освојила прво место, јер је Владана Цијановић из Панчева предала меч. У категорији преко 40 година Бранислава Велимиров из Кикинде је у финалу са 7:4 победила Суботичанку Гордану Ковјанић, а треће место освојила је Бранка Љубоја из Суботице. У мушком синглу до 40 година Срђан Узелац из Бачке Тополе победио је са 7:3 Горана Мијатова из Новог Кнежевца, а треће место припало је Бечејцу Синиши Миљевићу. У старијој узрасној категорији је тај-брејк пресудио у финалу. Бечејац Горан Крстоношић је био први, а Суботичанин Габор Олајош други, док је његов суграђанин Зоран Тривунов освојио треће место. У мушком дублу млађе категорије први су били Срђан Узелац и Милан Радић из Бачке Тополе, који су са 7:2 победили у финалу бечејски дубл Чаба Хегедиш – Роланд Фаркаш, а и треће место припало је Бечејцима, Саши Гујаници и Синиши Миљевићу. У старијој категорији први су били Суботичани, Габор Олајош и Зоран Тривунов, који су декласирали у финалу резултатом 7:0 Темеринце, Горана Грковића и Перу Крчмара, док је бечејски дубл Драган Глигорић и Горан Крстоношић трећепласиран. Најзад, у миксу је брачни пар Ковјанић из Панчева са 7:1 победио суботички дубл Зоран Тривунов – Бранка Љубоја.

Фото: Финалисти у надвлаченју конопца, фото: Приватна архива

Од делегата актуелног првенства Љубе Обрадовића добили смо резултате атлетског такмичења у Сенти. Резултати дама. У тробоју преко 40 година прва је била Дијана Пејић, а друга Едит Мештер Трунгел, уз напомену да су обе из Суботице. У трци на 1000 метара Едит Мештер Трунгел била је прва, а Анико Јаблан из Бачке Тополе друга. У конкуренцији мушкараца међу млађима тробојцима прво место освојио је Бечејац Александар Божић, други је био Јован Бањеглав из Бачке Тополе, а трећи, опет Бечејац, Рудолф Киш. У старијој узрасној категорији једини и први такмичар био је Петер Дудаш из Бачке Тополе. У трци на 3000 метара победио је Саша Карчополски из Вршца, а друго место припало је Александру Малагурском из Суботице. Најдужу деоницу од 5000 метара први је претрчао Далибор Алексић из Вршца, друго место припало је Шандору Фаркашу из Мола, а трећи је био Даниел Мајлат из Суботице.

„Првопласирани на актуелном првенству Војводине су директно извадили визу за предстојећу 12 Олимпијаду радника спортиста Војводине у Бечеју и Новом Бечеју, а остали имају прилику на регионалним првенствима идуће године“, рекао је председник Припремног одбора за организацију Радничке олимпијаде из општине Бечеј Милорад Ракић.

Конопаши су, захваљујући свом габариту, представљали атракцију надметања у Бечеју. Уместо најављени осам, на црту је изашло седам екипа. Према очекивању, прво место припало је екипи Yоми Конорс из Пригревице, Бечејци су били други, а екипа ЈП Суботицатранс трећа.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести