Први "Serbia Marathon", организатори најавили спектакл

БЕОГРАД: Први "Serbia Marathon" биће одржан 17. новембра уз богат програм и садржај, поред тркачког спектакла.
beogradski maraton
Фото: Tanjug/Beogradski maraton

Догађај ће бити у организацији Атлетског савеза Србије и града Београда, са главним тркама у маратону, полумаратону и на пет километара, открио је технички директор Предраг Момировић.

"Креће се из Булевара Зорана Ђинђића, северног дела Штарк арене, преко моста на Ади, па све са кружним повратком у Штарк арену, где је циљ", рекао је Момировић на конференцији за медије у Београду.

Директор "Serbia Marathon"-а Слободан Поповић објаснио је и да ће током трка у Штарк арени бити мноштво занимљивог садржаја.

"Биће такмичење за најбржег дечака у Београду од ђака трећег и четвртог разреда. Биће и трке до две године у присуство родитеља, деце из дома без родитељског старања, као и новинара", навео је Поповић и позвао грађане да дођу у великом броју на спектакл.

Атлетичарка Невена Јовановић најавила је напад на лични рекорд у полумаратону.

"Част ми је и задовољство што ћу бити учесница првог "Serbia Marathon"-а. Очекујем место међу прве три и на постољу, уз лични рекорд".

Данас је и потписан уговор између "Serbia Marathon"-а и компаније "Comtrade", па ће тако званични назив такмичења бити "Comtrade Serbia Marathon".

"Веза "Comtrade"-а и спорт је дуга. Спорт нам је у крви, имамо трим стазу и терене за раднике. Из наше фирме биће преко 30 људи и то нас чини поноснима", рекао је Љубомир Ристић, директор маркетинга "Comtrade".

Маратон је заказан за недељу 17. новембра са почетком у 10 сати.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести