Први тријумф Веснића на почетку сезоне у ТЦР Источна Европа

БУДИМПЕШТА: Српски аутомобилиста Милован Веснић, после победе у другој трци ТЦР Источна Европа на Хунгарорингу, води после првог викенда сезоне у овом такмичењу.
vesnic mikica/promo
Фото: Mikica Vesnic/promo

Веснић је после проблема са аутомобило, прву трку завршио на другом месту, да би у другој тријумфовао испред клупског колеге Јакуба Вишомирског.

"После доста проблема на квалификацијама са аутомобилом, на крају се све завршило добро.У првој трци заузео сам другу позицију у својој класи по ненормалним условима и гужвом на стази, где сам возио тако да сачувам ауто за дугу трку, која је такође била нереална. Сви смо били на слик гумама, а киша је почела да пада. Ја сам између трка подесио задњи део “купре” доста агресивније, мислећи да ће време бити лепо. То ми је додатно отежало ситуацију, али сам се изборио, избегао хаос на стази и победио", изјавио је Веснић за Танјуг после трке на Хунгарорингу.

Његов тим АСК Веснић проглашен је за најбољи у другој трци.

“Задовољан сам јер је мој тим најбољи овог викенда. Јакуб Вишомирски је имао два добра резултата, једно друго и једно треће место, док се Рудију Пешовић увозава. Његов ''ауди'' је тек склопљен после озбиљног удеса пре две године. Надам се да ће у Аустрији цела екипа проћи још боље", поручује Милован Веснић.

Трке у Аустрији на РедБулрингу су од 17.до 19. маја.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести