Рајевац и Маљковићева уз Спортске игре младих на Златибору

ЗЛАТИБОР: Караван радости и пријатељства Дунав осигурање Спортских игара младих наставио је пут по Србији, а данашња станица био је Златиборски округ.
maljkovich_
Фото: Танјуг (Видео)

Игре су по други пут овог месеца окупиле СИМ-овце на Златибору. Прошле недеље одржани су турнири у три спорта, а данас су у Чајетини приређени свечано отварање Дунав осигурање Спортских игара младих за ту општину и такмичења у још четири спорта.

Свечаност на Златибору, која је приређена уз придржавање свих мера Владе Србије прописаних у циљу заштите од пандемије, увеличали су својим присуством Мирко Петровић, генерални секретар Спортског савеза, Никола Смиљанић директор Спортског центра Чајетина, Немања Кутлешић кординатор СИМ за Чајетину, Слађана Вуловић, шеф кабинета председника општине, кординатори Марко Костадиновић, Станко Брашанац, Мирослав Радишић и Мирослав Јевремовић и многи други.

Као што традиција Игара налаже, пре почетка такмичења, заклетву пријатељства у име деце положила је одбојкашица Јована Аћимовић, а испред судија то је учинио Михајло Вујовић. На опште одушевљење свих присутних, уз конфете, аплаузе и музику, наступио је најсвечанији тренутак церемоније отварања Игара - паљење пламена пријатељства. Бакљу је унео фудбалер Ранко Стојановић, а након овог узвишеног тренутка радост се преселила на спортске терене.

Захвалнице фудбалерима који су се данас одлично показали уручио је Милован Рајевац, прослављени тренер, који је у својој каријери радио на свим континентима.

"Одушевљен сам призорима које сам данас имао прилику да видим на отварању Игара на Златибору. До сада сам о овој манифестацији слушао од неколико својих пријатеља, фудбалских радника и они су за ова такмичења и цео концепт Игара имали само речи хвале. Сада сам се и лично уверио у квалитет ове сјајне спортске приче у којој се акценат ставља на пријатељство, здрав живот и фер-плеј. Заиста је сјајно видети сва ова насмејана дечја лица на једном месту. С посебном пажњом пропратио сам турнир у малом фудбалу и могу да кажем да је читава организација, али и оно што су деца показала на терену на нивоу правих, озбиљних такмичења", истакао је Милован Рајевац.

И кошаркаши су данас били на висини задатка, а након утакмица они су искористили шансу да се сликају са Марином Маљковић, селекторком женске репрезентације, која је је већ годинама уз Спортске игре младих. Она је победницима уручила захвалнице и пожелела им пуно нових пријатељстава и победа на Државном финалу.

"Сваки пут када су Спортске игре младих у питању ја сам присутна, ту нема апсолутно дилеме. Ова манифестација је дивно осмишљена идеја, од нашег пријатеља Здравка Марића и заиста је освојила регион. У нашој земљи Игре су подржане од Владе Србије, што је веома важно. Ја не могу да не ценим овакву манифестацију, као неко ко је творац Покрета за женску кошарку. Овде не причамо само о кошарци већ о великој масовности девојчица које у Играма учествују, из целе Србије. А веома је важно да се деца кроз Игре друже и са вршњацима из регионе и стварају пројатељства. Тако да су ово праве ствари, које ће у свим местима дати могућност деци да схвате да је уз један напоран рад све могуће и да је извесно да могу постати и звезде", истакла је Маљковићева.

Иначе, на свим нивоима такмичења, као и на осталим активностима које се реализују у оквиру Игара за децу је апсолутно све бесплатно.

Све то не би било могуће без дугогодишње подршке покровитеља и спонзора Дунав осигурање Спортских игара младих, председника Републике Србије Александра Вучића, Владе Републике Србије, Министарства просвете науке и технолошког развоја, генералног спонзора - компаније Дунав осигурање, као и компанија Цоца-Цола, Електропривреда Србије, Банка Поштанска штедионица, Нафтна индустрија Србије и Подравка Србија.

Игре настављају свој пут по Србије, па ће у петак и суботу деца Прибоја и околних места уживати уз најлепшу спортску чаролију, чији су амбасадори Немања Матић, Лука Модрић, Един Џеко, Дејвид Бекам, Александер Чеверин, Предраг Мијатовић, браћа Карабатић и многи други.

Уз такмичења биће организована и прослава 7. рођендана СИМ Србије, 19. јуна, од 19 сати, на Тргу ФАП-а у Прибоју.

Улаз је бесплатан, а све госте на овом догађају чека одлична забава уз концерте Дејан Петровић Биг бенда и Лексингтон бенда а уследиће и велики ватромет. И како нас обавештавају из ове манифестације, сви су позвани да дођу и уживају.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести