Рекордан број учесника на СП у роњењу на дах у Београду

БЕОГРАД: Светско првенство у роњењу на дах, другу годину заредом, одржаће се у Београду, уз учешће рекордних више од 200 такмичара из 30 земаља.
ron
Фото: Youtube Printscreen

Подршку у организацији шампионата дали су Град Београд и Министарство омладине и спорта Републике Србије.

"Поносни смо што је наша земља домаћин још једног Светског првенства ове године. Шампионат је прошле године био спектакуларан и сигуран сам да ће организација поново бити на врхунском нивоу", рекао је на помоћник министра за омладину и спорт Дарко Удовичић на конференцији за медије.

На овом Светском шампионату рониоци ће се такмичити у седам дисциплина: динамика са моно и два пераја, динамика без пераја, статично роњење на дах, брзинско роњење 2x50 метара, као и у тркама на 8x50 и 16x50 метара.

Боје Србије браниће осам ронилаца, а један од главних кандидата за медаљу биће Ненад Павковић, који ће се такмичити у три дисциплине.

"Очекивања су велика и зато осећам мали притисак, али даћу све од себе да урадим оно за шта сам се припремао претходних годину дана. Најбољи резултат очекујем у дисциплини динамика без пераја“, поручио је Павковић.

Директор Светске асоцијације роњена на дах Толис Белос истакао је да је веома срећан што је поново у Београду.

"Организација прошле године била је скоро савршена, а од ове године очекујемо да ће бити и боље од тога. Поносни смо јер ове године имамо рекордан број учесника. Надамо се врхунским резултатима, а границе људских могућности у овом спорту су невероватно подигнуте последње три године. Сигуран сам да ћемо имати убедљиво такмичење“, закључио је Белос.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести