Рвач Нурасулов освојио друго злато за Србију у Орану

ОРАН: Српски репрезентативац у рвању Магомедгаџи Нурасулов освојио је златну медаљу на Медитеранским играма у Орану, након што је вечерас у финалу категорије до 125 килограма савладао Италијана Абрахама де Хезуса Коњеда 8:1.
m
Фото: oks.org.rs

Желео бих да се захвалим тренерима и Рвачком савезу Србије што су омогућили да остваримо овако добре резултате. Напоран рад и безусловно давање се увек исплате. Идемо даље, у нове победе, рекао је Нурасулов.

Ово је друга златна медаља за Србију у Орану, а укупно пета - претходно су Марија Судимац и Сара Лончар у дубл конкуренцији у бадминтону освојиле бронзу, каратиста Владимир Брежанчић сребро, златну медаљу рвач Виктор Немеш и бронзу рвач Стеван Мицић.

Србија сваким даном показује колико је доминантна као рвачка сила и колико смо озбиљни и тешки противници сваком ко стане на струњачу са нама, рекао је Мицић.

Председник Рвачког савеза Жељко Трајковић истакао је да неће бити скроман и да су сви очекивали овако добре резултате на Медитеранским играма.

Србија је дефинитивно показала један нови ниво рвања, сви репрезентативци су спремни и мотивисани да се покажу и докажу. Ово нам је одлична увертира за Светско првенство које нас очекује у Београду од 10. до 18. септембра и на којем очекујем још боље борбе наших такмичара, изјавио је Трајковић.

Медаљу је обезбедио и боксер Владимир Мирончиков, који се данас пласирао у полуфинале.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести