Рвачи Пролетера из Зрењанина нови шампиони Србије

БЕОГРАД: Рвачи зрењанинског Пролетера нови су шампиони Србије. На завршном турниру плеј-офа домаће Суперлиге учествовала су четири најбоља српска тима, а Пролетер је у финалу био бољи од Спартака из Суботице.
rvanje
Фото: Dnevnik, arhiva

Треће место освојио је Партизан, а четврто београдски Раднички. Шампионски пехар капитену Пролетера Виктору Немешу уручио је градоначелник Зрењанина, Симо Салапура.

За најбољег рвача проглашен је Себастијан Нађ из Спартака док је за најбољег тренера Србије изабран шеф струке Пролетера Војислав Трајковић.

Награда за најбољег јуниора припала је Бранку Ђукићу такође из Пролетера. У саопштењу РСС се наводи да је о квалитету такмичења у завршници шампионата Србјје најбоље сведочи податак да су се на борилишту нашла чак шесторица светских шампиона, а највећу пажњу и овације публике изазвао је меч између два светска шампиона Матеа Немеша и Себастијана Нађа што је био њихов први међусобни дуел до сада.

Такође, треба истаћи и да је некадашњи велики шампион последњи пут наступао на домаћој сцени бранећи боје Партизана.

"Имали смо прилику да гледамо фантастичан плеј-оф, четири најбоља клуба у Србији и уживамо у квалитетним борбама. Сви клубови који су учествовали у домаћој Лиги су показали велики напредак у техничко-тактичком делу, види се да се озбиљно ради на снази и техници и да је Србији рвање у крви. Рвачи се воде девизом да је важно учествовати, победити, али је најважније борити се до краја, свим срцем", рекао је председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић и додао: "Честитам свима, тренерима и рвачима, посебне похвале за Раднички, Партизан, Спартак и наравно Пролетер који су показали како изгледа домаћа Лига, на светски начин".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести