Рвачки Клуб Нови Сад носилац развоја овог спорта на територији града

Оснивањем Новосадског рвачког савеза овај спорт је свакако на добити, а идеја је потекло од ентузијаста из РК Нови Сад и они су изнели главни терет оснивања савеза.
Rvacki klub Novi Sad/RK Novi Sad
Фото: РК Нови Сад/ Бројна породица Рвачког клуба Нови Сад

Овај новосадски клуб интезивно расте последњих година, бележи велику експанзију такмичарског и стручног кадра, као и велики напредак у организацијској структури.

- Последњих година заиста велики број дечака и девојчица показују интересовање за рвање. Клуб се потрудио да рад са младима стави као приоритет и то на највиши ниво. Осим што смо обезбедили све потребне реквизите за рад с младима, имамо више узрасних група, од три до 16 година, а предводе их три докторанта са Факултета спорта и физичког васпитања Валдемар Штајер (координатор за млађе селекције), Роберто Роклицер и Исидора Васиљевић. У раду им помажу и Милош Срдић, Марко Игњатовић, Давид Шупица, Богдан Петровић... Укратко, ради се о озбиљној производњи - рекао је шеф стручног штаба и директор РК Нови Сад Александар Јованчевић.


Јубилеј

РК Нови Сад обележиће вредан јубилеј - 25 година одржавања Меморијалног турнира Јован Богић Пуфика. - Јубилеј ћемо обележити свечарски, а потрудићемо се да такмичарски буде јаче него до сада. Биће то сјајна увертира за прославу 100-годишњице рвања у Новом Саду, која је следеће године - најавио је Јованчевић.


Оно чим се поносе је свакако и то што не изостају ни резултати.

- Осим рада с младима, сениорски погон стално плови кроз прволигашке воде, па ћемо и ове године покушати да будемо учесници плеј-офа и да се боримо за највиши пласман. У појединачној конкуренцији, такође, очекујемо медаље на свим такмичењима, а као и неколико година уназад, перјанице екипе и предводници су свакако Немања Павловић и Владимир Стантић - истакао је Јованчевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести