САД ЋЕ ТИТУЛА: Хамилтон званично потписао за Ферари

МОДЕНА: Британски возач Формуле један Луис Хамилтон званично је потписао за Ферари и напустиће Мерцедес на крају 2024. године, саопштено је вечерас на званичном сајту италијанског тима.
Tanjug/AP Photo, File/Toru Takahashi
Фото: Tanjug/AP Photo, File/Toru Takahashi

Хамилтон ће до краја ове сезоне да вози за Мерцедес, а потом ће прећи у нову средину. Ферари је искористио излазну клаузулу у уговору Хамилтона са Мерцедесом који је важио до краја 2025. године.

"Скудерија Ферари са поносом објављује да ће Луис Хамилтон постати део тима са почетком 2025. године, уз вишегодишњи уговор", стоји у званичном саооштењу на сајту Ферарија.

Британац ће у Ферарију заменити Шпанца Карлоса Саинца, а како наводе медији у италијанском тиму би требало да вози са Шарлом Леклером из Монака.

Ферари је довео Хамилтона да би напао титулу која се чека од 2008. године. Финац Кими Раиконен је 2007. освојио последњу титулу за Ферари у Ф1 у конкуренцији возача. Италијански тим је 16 пута тријумфовао у конкуренцији конструктора, а последњи пут 2008. године. Хамилтон (39) је у каријери освојио седам титула у Ф1, а последњу 2020. године.

Нова сезона у шампионату Ф1 почиње другог марта трком за Велику награду Бахреина, док је последња трка планирана за осми децембар у Абу Дабију. Ове године биће вожено 24 трке у шампионату Ф1. После њеног окончања, Хамилтон ће возити за Ферари.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести