Седморо српских стрелаца такмичи се у Рушама и Осијеку, 24 у Минхену

БЕОГРАД: Репрезентација Србије нову сезону отвара у петак, учешћем на Гран при турниру Светске стрељачке федерације (ИССФ) у Рушама, а неколико дана после такмичења у Словенији наше стрелце очекује и учешће на Гран прију у Осијеку.
s
Фото: Ivana Anđušić Maksimović/SSS

Боје Србије браниће такмичари у гађању пушком Андреа Арсовић, Сања Вукашиновић, Теодора Вукојевићи, Милутин Стефановић, Миленко Себић и Лазар Ковачевић. Накнадно је одлучено да у Руше и Осијек отпутује и Алаксандра Хавран, која ће тако први пут наступити у сениоској категорији (по годинама је још увек јуниорка).

Зато ће на турниру у Минхену, који ће се одржати од 24. до 29. јануара наћи много бројнија репрезентација Србије. Спортски директор ССС Драган Марковић је на основу предлога селектора за пушку и пиштољ одредио састав репрезентације за Михнен. Учествоваће и сениори и јуниори, како пушком, тако и пиштољем. Укупно 24 стрелаца ће представљати нашу земљу у Минхену. Први пут од 2020. године у репрезентацији је Ивана Анђушић Максимовић. Олимпијска вицешампионка у троставу из Лондона 2012. се недавно вратила такмичењима и захваљујући добрим резултатима добила позив у национални тим. У Минхену ће у улози селектора за пиштољ дебитовати Јасна Шекарић, која је крајем прошле године именована на ову функцију.

За разлику од претходних издања у Минхену ће овај пут прво бити организован сениорски, а потом јуниорски турнир. Сениорске дисциплине на програму су 25. и 26, а јуниорске од 27. до 29. јануара. Микс парови ће ће се такмичити у апсолутној категорији (неће бити посебног такмичења за јуниоре и јуниорке) 27. јануара.

У Минхену ће наступити:

Пушка, сениори: Милутин Стефановић („Чика Мата“, Крагујевац), Лазар Ковачевић (Јагодина 92) и Миленко Себић (Нови Сад 1790).

Пушка, сениорке: Андреа Арсовић (Партизан), Теодора Вукојевић („Чика Мата“, Крагујевац), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790) и Ивана Анђушић Максимовић („Академија Максимовић“).

Пушка, јуниори: Марко Ивановић („Чика Мата“), Алекса Ракоњац (Панчево 1813) и Петар Ердеи (Нови Сад 1790).

Пушка јуниорке: Александра Хавран (Јединство, Стара Пазова), Емилија Поњавић (Трстеник 1893), Ања Кнежевић (Нови Београд-Ушће) и Љиљана Цветковић (Ниш 1881). Пиштољ, сениори: Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац) и Душко Петров (Кикинда).

Пиштољ, сениорке: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Бранкица Зарић (Нови Сад 1790) и Јелена Тодоровић (Олимпик 011).

Пиштољ, јуниори: Лука Милошевић (Академац)  и Марко Нинковић (Панчево 1813).

Пиштољ, јуниорке: Елеонора Радуловић (Олимпик 011) иМарта Нововић („Драган Јевтић Шкепо“). Састави микс парова ће бити одређени на самом такмичењу.

У стручном штабу репрезентације су, уз селекторе Драгана Доневића (пушка) и Јасну Шекарић (пиштољ), и тренери Иван Манојловић, Саша Икер (пушка) и Стефан Вишекруна (пиштољ). У експедицији ће бити и лични тренери по предлогу селектора - Јелена Аруновић, Горан Микец, Петар Николић (сви пиштољ), Стеван Плетикосић, Алина Себић, Горан Стојадиновић и Дарко Јовановић (сви пушка).

Г. М.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести