Селектор Иванчић о поразу од БиХ: Затајила реализација

НОВИ САД: Футсал репрезентација Србије поражена је у Новом Саду од селекције Босне и Херцеговине  (4:2, 2:1), у мечу другог кола квалификација за Европско првенство. Босанци су приредили изненађење, али на основу приказане игре потпуно заслужено однели су цео плен.
f
Фото: Duel Stefana Rakića i Bilala Jelića/FSS

Орлови су одиграли најлошији меч у последњих неколико година, једноставно нису знали да одговоре физички спремнијем ривалу, који је испунио циљ и заузео лидерску позицију на табели.

Селектор Србије Горан Иванчић, после преспаване ноћи и анализе, сматра да су његови пулено одиграли очајну утакмицу.

Ово је наше најслабије издање годинама уназад. Репрезентативци Босне и Херцеговине нису нас изненадили ни у једном сегменту, пошто све оно што смо припремали догодило се на терену. Спремали смо се за игру са играчем-голманом, то је одрађено како треба. Изгубили смо у реалној игри. Једноставно нисмо били присутни на утакмици. Имали смо много више шутева на гол и у оквир гола од ривала, из мало прилика смо од њих примили поготке. Оно што је највећи проблем био је тај што игра није била на задовољавајућем нивоу. Знали смо да ће ривал тражити контакт игру јер су физички доминантнији, покушали смо то да избегнемо, нисмо у томе успели. Имали смо много отворених прилика за шут, реализација је била изузетно лоша и то је резултирало нашим заслуженим поразом, искрено је рекао селектор Иванчић.

На руку орловима иде то што су Румуни у Северној Македонији ремизирали (2:2).

То нас оставља у игри, практично ништа се није променило, Босанци имају шест бодова, Румуни су са два, Македонци и ми са по бод. Наша срећа је што су Румунни кикснули у Македонији и оставили нас у игри за ЕП. Највећи проблем у целој причи је наша игра у последње две утакмице, у Румунији (2:2) и сада у Српској Атини. Видећемо како даље, шта можемо да променимо за двомеч са Македонијом, а у међувремену играју БиХ и Румунија, тако да ће се тада много више знати, казао је Иванчић.

Имајући у виду да се ради о истој репрезентацији, игра у квалификацијама за СП и за ЕП се не може упоредити.

Ако може да буде бар неко оправдање примера ради Томић и Лазаревић, који су у последњих шест месеци одиграли само две утакмице за репрезентацију, пошто им је Лига стопирана. У Белгији само тренирају, без утакмица. Значи играчи су били без такмичарских мечева, за разлику од утакмица у квалификацијама за СП. Ово је практично незгодан период за све, имамо и повређених играча, али то може да буде само разлог, а никако оправдање, сматра селектор селектор Србије.

За осцилације у игри могу донекле да буде оправдање и смена генерација.

Све је то одрађено како треба. Када се уради смена онда се чека цели циклус да би се дошло до резултата. Ми смо и поред тога успели да се пласирамо на СП и још нисмо изгубили шансе за ЕП. Нормално је да млада екипа има осцилације. Шта се деси, нама је тешко објашњиво, морамо да видимо шта ћемо успети и како да променимо, поручио је Иванчић.

Ново окупљање футсалера Србије је заказано за 1. март.

Очекују нас две утакмице са Македонцима, прва 5. марта у Врању, а потом реванш за четири дана у Скопљу. Неће нам бити лако ни у тим утакмицама. Подсећам БиХ је победила 2:1 у Сарајеву, а Румуни су играли нерешено, тако да морамо да будемо максимално концентрисани и спремни за те утакмице имајући у виду нашу форму, јасан је Горан Иванчић.

Ј. Галић

 

Група 4

Србија - БиХ 2:4

С. Македонија - Румунија 2:2

1. БиХ       2      2      0      0      6:3             6

2. Руминија       2      0      2      0      4:4     2

3. С. Македонија 2     0      1      1      3:4   1

4. Србија   2      0      1      1      4:6             1

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести