Сестре Јечански покориле Овчар бању

Иако се веровало да ће такмичење на Адици у Београду бити последње ове сезоне најбољој бечејској пливачици Јелени Јечански игром случаја је продужила сезону и придружила се млађој сестри Јовани, која је водећа на ранг листи пливачица на отвореним водама.
plivanje becej
Фото: Privatna arhiva

„Све је испало случајно. Јована је добила позив да плива на Олимпијском маратону у Охриду, где је стаза дуга 10 километара, и тријумфално га је завршила обогативши породичну трофејну собу с великим пехаром. У повратку је учествовала на такмичењу у Новом Пазару и поново победила. Како смо породично ишли за Гучу, имао сам договор да минулог викенда из суботичке експедиције преузмем Јовану у Чачку. Испоставило се да је 18. Илинденски маратон у Овчар бањи, који није одржан због неповољних временских услова у стандардном термину 2. августа, већ касније, па су се обе ћерке, кад су већ у биле у близини, пријавиле. Јелена је победила, а Јована је допливала одмах иза ње. Двострука победа у не баш идеалним условима је значајан успех“, констатује Јован Јечански, отац и тренер сестрама Јелени и Јовани.

Да је допутовао заштитни знак Илинденског маратона у Овчар бањи Тамаш Фаркаш, била би то трострука победа бечејских пливача. Јер, ваља имати на уму да је Фаркаш у последњих десет Илинденског маратона осам пута учествовао и исто толико пута побеђивао, па је отуда добио поменути епитет.

„Тамаш је овога пута изостао због породичне обавезе, јер га је чекао пут са родитељима у Берлин“, објаснио је Тамашев изостанак Јован Јечански.

Илинденски маратон у Овчар бањи се одржава у организацији Савеза за даљинско, маратонско и мастерс пливање Србије у хладној води Западне Мораве, у дужини 2.100 метара. Куриозитет је да је то једино такмичење на отвореним водама где се плива узводно. Ове године је било укупно 33 такмичара, а у одсуству Тамаша Фаркаша неприкосновене су биле бечејске сестре Јечански.        

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести