Скифиста Марко Марјановић: Следи специфична и изазовна сезона

Репрезентативац Марко Марјановић одлучно се креће ка својој другој сезони у скифу, у којем је лане дебитовао на светској сцени, освојивши бронзу на Светском купу у Београду, осмо место Светском првенству у Сарасоти и седмо место на Европском првенству у Рачицама.
marko marjanovic veslo
Фото: Марко Марјановић, фото: ВСС

Добри резултати из прошле сезоне сврстали су га у Групу један сениорске репрезентације, где су још само Милош Васић и Ненад Беђик. Учесник Олимпијских игара у Рио де Жанеиру у дубл скулу са Андријом Шљукићем и власник бројних медаља са највећих светских такмичења тренутно тренира у Београду, одакле ће 25. фебруара отпутовати на припреме у Пизу.

„Презадовољан сам досадашњим током припрема. Пре десетак дана вратио сам се из Америке, где сам месец дана боравио у Парк Ситију, предграђу Солт Лејк Ситија, који је раније био домаћин Олимпијаде. На Светском првенству у Сарасоти наш некадашњи репрезентативац Данко Ђунић Јуниор позвао ме је да будем гост његове породице у Парк Ситију и да ту одрадим део зимских припрема. Будући да се овај град налази на 2.000 метара надморске висине и да има сјајне услове за припреме са задовољством сам прихватио позив. Данко и његова породица су ме предивно дочекали, на чему им се захваљујем“, казао је Марјановић.

Врсни репрезентативац очекује да ће у својој другој сезони у скифу прескочити резултатске границе које је досегао прошле године.

„Моја прва међународна сезона у скифу, мимо сваког очекивања, била је прилично успешна. Показао сам да могу да се тркам са најбољим скифистима данашњице, а главни циљ у предстојећој сезони јесте да постигнем своја најбоља времена у овој дисциплини. Ако успем у томе сигуран сам да ни резултат неће изостати и да ћу, самим тим, успети да одем корак даље у односу на прошлу сезону, што би био пласман у финала два најзначајнија такмичења  – Европског првенства у Глазгову и Светског првенства у Пловдиву.“ 

Марјановић сматра да ће конкуренција у скифу бити изузетна.

„Очекујем да ће веслати такмичари који су обележили ову дисциплину протеклих неколико година. Можда се појави неки нови добар скифиста, али то ћемо знати тек када почне сезона, која ће се умногоме разликовати од претходних. Наиме, размак између два најзначајнија такмичења у 2018, Европског и Светског првенства, биће нешто више од месец дана, па биће занимљиво како ће се веслачи припремати с обзиром на мали размак између њих. Ове године су и Медитеранске игре, што значи да нас очекује специфична и занимљива сезона, у којој ће бити неопходно и доста балансирања када је форма у питању“, истако је Марјановић.      

С. Р.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести