Соко 2020 пуца из војничке пушке

У Новом Саду основана је нова стрељачка дружина - Соко 2020, чиме је град постао богатији за за још један спортски колектив, а Стрељачки савез Србије добио нове снаге.
Приватна архива/Стрелци СД Соко 2020 имали ватрено крштење у Суботици
Фото: Приватна архива/Стрелци СД Соко 2020 имали ватрено крштење у Суботици

Идеја за оснивање дружине покренута је крајем прошле године након промотивног такмичења стрељачки вишебој, који је СД „Радивој Ћирпанов“ организовала у циљу промовисања стрељаштва у Новом Саду. Посебна атракција овог догађаја била је најстарија стрељачка дисциплина војничка пушка, након кога је основан СД Соко 2020.

Дружина је основана 9. маја, на Дан победе над фашизмом. Упркос бројним тешкоћама због вируса, Соко 2020 је постао члан Стрељачког савеза Србије, као и градског и покрајинског. Успостављена је и сарадња са СД „Радивој Ћирпанов“, актуелним прваком државе у гађању војничком пушком.  У неповољним условима успели су чланово тек формиране дружине да организују  тренинге на новосадском стрелишту и да наступе на првенству Војводине, у Суботици протеклог викенда.

- Наша дружина привукла је посебну пажњу учесника на такмичењу у Суботици, с обзиром да се из године у годину број стрелаца у овим дисциплинама смањује, а већ деценију и више није основана ни једна  дружина која се бавила овим дисциплинама - рекао је председник и капитен екипе СД Соко 2020  Недељко Иванишевић

Дружина током овог месеца наступила на првенствима Војводине и Србије, што је било, у сваком смислу, ватрено крштење. Стрелци СД „Соко 2020“ постигли су планиране резултате, што није било лако у надметању са искусним стрелцима.

Иначе, протеклог викенда на првенству Србије у Трстенику, такмичили су се стрелци у гађању војничким пушкама у три дисциплине, на даљини од сто метара. Новосадска екупа стрељачке дружине „Радивој Ћирпанов“ поново је била међу три најбоље екипе. У дисциплини војничка пушка калибра 7,9 мм, 20 лежећи, заузели су треће место, док су у дисциплини полуаутоматска пушка калибра 7,62 мм освојили друго место. У овој дисциплини капитен екипе и председник С.Д. „Радивој Ћирпанов“, Мирослав Цветановски, освојио је прво место у појединачној конкуренцији

М. Бозокин

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести