Соро уочи Фајнал-ејта: Привилегија је што смо домаћини

БЕОГРАД: Велика је привилегија што смо домаћини Фајнал-ејта Лиге шампиона, јер је пред нама изузетно квалитетан турнир, па ће сви љубитељи ватерпола у Србији моћи да уживају, изјавио је спортски директор Новог Београда Слободан Соро.
s
Фото: Youtube Printscreen

Припреме за организацију Фајанл-ејта, који се од 2. до 4. јуна другу годину узастопно игра у Београду, увелико су у току, а Соро истиче да нема сумње да ће организација бити на врхунском нивоу.

Одређени су и термини свих утакмица - финални турнир отворице дуел Бреше и Хановера од 14.30, а од 16.30 снаге ће домерити Про Реко и Барселонета.

Новобеограђани од 18.30 сати минута играју против Марсејја, док се два сата касније састају Ференцварош и Југ.

Базен "11. април“ биће у потпуно новом руху. За потребе завршног турнира биће монтиране монтажне трибине, па ће капацитет бити 1.511 места.

"Цела сезона Лиге шампиона била је веома занимљива. Неке екипе су боље почеле елитно такмичење, а касније лошије завршиле, док су неки тимови одиграли у супротном ритму. Врло битан моменат за наступ свих екипа на Фајнал-ејту биће завршница националних првенстава и како ће се то резултатски завршити. Управо то може да одреди у каквој атмосфери и и са колико мотива ће дочекати почетак најважнијег турнира у сезони. Мислим да је ово осам најквалитетнијих екипа у Европи тренутно, сви парови четвртфинала обећавају врхунски ватерполо и много узбуђења, а свака екипа ће тражити своју шансу", истакао је Соро који је двоструки освајац титуле клупског првака Европе, 2000. са Бечејом и 2011. са Партизаном.

Прва препрека Новобеограђанима бице екипа Марсеља.

"То је заиста одлицан тим предвођен нашим легендарним репрезентативцем Андријом Прлаиновићем. Такође, Дејан Лазовић је израстао у једног од најбољих голмана света, а голманска инспирација на такмичењу оваквог турнирског типа може да направи разлику. Они су дефинитивно подигли ниво у односу на прошлу годину и освајање другог места у групи и поновни пласман на Фајнал-ејт, дефитивно нису изненадење. Биће веома мотивисани, јер су свесни да имају чему да се надају, па нас очекује веома тежак посао", закључио је Соро.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести