СП: Димитријевићу злато и светски рекорд, Митићу бронза

ЛОНДОН: Репрезентативац Србије Жељко Димитријевић постао је данас првак света у бацању чуња и поставио нови светски рекорд (31,99) на шампионату у пара атлетици које се одржава Лондону.
paraolimpijci
Фото: Dnevnik.rs

Успех Србије је још већи пошто је Милош Митић био трећи (29,06) и освојио бронзану медаљу.

Друго место припало је Индијцу Кумару (30,25). 

Србија сада има три медаље на првенству јер је пре два дана Милош Зарић освојио злато у бацању копља.

Вучић честитао медаље Димитријевићу и Митићу

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас параолимпијцима Жељку Димитријевићу златну и Милошу Митићу бронзану медаља, освојене у дисциплини бацање чуња на Светском првенству у пара атлетици у Лондону.

"Данас су на једном постољу Србију поносно представљала двојица параолимпијаца. Свака част за труд, упорност, храброст и огромну жељу за упехом, који је крунисан медаљама и новим светским рекордом у овој дицсиплини“, наводи се у честитки председника Александра Вучића.

Честитке поверенице Јанковић параолимпијцима на медаљама 

БЕОГРАД: Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић упутила је данас најискреније честитке српским атлетичарима за успехе и медаље које су освојили на Светском првенству у пара атлетици у Лондону.

Светски рекорд који је постигао Жељко Димитријевић је више од победе и најбољег резултата, показује како се упорношћу прелазе границе немогућег и како су за врхунске спортске резултате најважнији воља и рад, истиче повереница Јанковић.

Зорана Михајловић честитала медаље Димитријевићу и Митићу

БЕОГРАД: Потпредседница Владе проф. др Зорана Михајловић честитала је данас српским параолимпијцима Жељку Димитријевићу и Милошу Митићу освајање златне и бронзане медаље у дисциплини бацање чуњева на Светском првенству у пара атлетици Лондону.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести