Шпановић: Да учинимо све да нам атлетика буде још боља

БЕОГРАД: Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић захвалила се свима који су гласали за њу приликом избора нових шест чланова спортске комисије Светске атлетске федерације (ИААФ).
Ivana Spanovic
Фото: Tanjug

Шпановић, која је била међу 15 кандидата, добила је поверење учесника у току тек завршеног Светског првенства у Лондону, а поред ње нови чланови комисије, почевши од 1. јануара 2018. године, биће Ким Колинс, Ињаки Гомез, Адам Кшот Томас Ролер и Бенита Вилис.

"Желим да захвалим свима који су гласали за мене и дали ми могућност да вас представљам и пренесем ваше поруке на конструктиван начин на највишем нивоу. Спортисти морају да удруже снаге, раде заједно и ефикасно комуницирају са доносиоцима одлука у највишем телу светске атлетике", написала је Шпановић на друштвеним мрежама.

"Изабрали смо да будемо спортисти јер желимо да покажемо остатку света нашу изврсност, поштовање, пријатељство и одлучност. Наш спорт мора да чује наше потребе и стога морамо да учинимо све што је у нашој моћи како бисмо осигурали да постане још већи, бољи и атрактивнији", поручила је Шпановићева.

Она је изабрана у светску атлетску елиту након што је на Светском првенству у Лондону њен наступ изазвао велику полемику, када јој се приликом скока, који би јој донео златну медаљу, одлепио број на дресу и оставио траг у песку што су судије урачунале.

Она је завршила на четвртом месту и на само центиметар од бронзане медаље.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести