Спортска олимпијада радника Војводине одржаће се у два Бечеја

Одржавање јединствене Спортске олимпијаде радника Војводине (СОРВ) доживеће током викенда своје 12. издање у два Бечеја. Тако је, најзад, Тиса спојила комшије, а манифестација раднике спортисте сва три војвођанска региона Баната, Бачке и Срема.
SORV/Dnevnik.rs
Фото: Дневник.рс/Колоси ће се поново срести у Бечеју

Преко 2.000 такмичара наћи ће се на спортским борилиштима, крај којих ће бити и пар стотина пратећих спортских радника, из више од 150 фирми 31 покрајинске локалне самоуправе. У женској конкуренцији такмичиће се 90 екипа у 14 дисциплина, а у мушкој 157 екипа у 19 дисциплина. Организатор олимпијског циклуса и саме завршне манифестације је организација Спорт за све Војводине, а домаћини Бечеј и Ново Бечеј, који су равноправно поделили домаћинство на спортским борилиштима, али не баш и ван терена. 

Имајући у виду да ће свечано отварање и затварање ове манифестације  бити одржано у Новом Бечеју, стиче се утисак да се Бечеј овога пута нашао у помало инфериорном положају. Житељи комшијског Новог Бечеја ће имати прилику да осете олимпијски дух манифестације, где ће се учесници уз припремљен музички програм међусобно дружити, а Бечејцима је припала улога домаћина на спортским борилиштима. Дода ли се томе да је Бечеј, искрено речено, мало профитирао и у инфраструктурном делу, а то је, нема сумње, увек велики подстрек да се конкурише за домаћина тако масовног спортско-рекреативног догађања, онда се и пре почетка Игара може извући закључак да су Банаћани боље прошли у заједничком послу. Али, окренимо се спорт.

Све почиње у петак. На спортска борилишта у Бечеју од 9 сати изаћи ће одбојкашице у спотској дворани храма спортова крај Тисе, тенисерке на комплекс терена уз исти објекат и играчи малог фудбала на реконструисаном терену у дворишту ДТВ Партизан. У Новом Бечеју лед пробијају куглаши од 7,30 сати у новоизграђеној четворостазној куглани, а од 9 сати своје такмичење почиње баскет у женској и мушкој конкуренцији на отвореним теренима крај Тиског кеја, такмичари обе конкуренције у бич волеју на теренима поред Градског стадиона, кошаркашице на теренима крај Тиског кеја и рукометашице у СРЦ Јединство.

Субота је такмичарски најгушћи дан. Ранораниоцису  спортски риболовци, који се од 7 сати такмиче на реконструисаној писти канала ДТД у Новом Бечеју. Куглана у Новом Бечеју отвора врата у 7,30 сати и на стази ће бити куглашице. На левој обали Тисе од 9 сати наставља се и око поднева завршава такмичење у бич волеју, а почиње боћање на терену крај Тиског кеја, које се завршава око 17 сати. Кошаркаши почињу такмичење на теренима крај Тиског кеја. Такмичари обе конкуренције у пикаду наступиће у простору Средње школе, а рукометаши се такмиче у СРЦ Јединство, док играчи средњег фудбала своје утакмице играју на Градском стадиону.  

С десне стране панонске принцезе сва такмичења почињу у 9 сати. Атлетика се одржава на борилиштима Градског стадиона у Народној башти Сенте, а сви остали спортови у Бечеју. Велики фудбал игра се на Градском стадиону крај Тисе, одбојкаши у спортском центру, под истим кровом, а у стрељани такмичиће се стрелци, стони тенис у обе конкуренције игра се у фискултурној сали ОШ „Здравко Гложански“, тенисери почињу своје такмичење на  теренима спортског центра, а шахисти у простору ОШ „Север Ђуркић“.

У недељу, такође од 9 сати, колоси ће надвлачити конопац на тениском терену с тартан подлогом, пливачице и пливачи ће скочити у олимпијски базен, а даме са ваздушном пушком у руци показати у стрељани колико су прецизне. Истог дана ће завршавати започето такмичење одбојкаши, тенисери и фудбалери на великом и малом терену. У Новом Бечеју ће се завршавати такмичења у кошарци, рукомету, средњем фудбалу и спортском риболову.            

Церемонијал свечаног отварања Игара одржаће се у петак од 19 сати у Новом Бечеју. Припремни одбор 12. СОРВ у Бечеју обезбедио је аутобуски превоз до Новог Бечеја, а полазак је у 18,30 сати са паркинга испред спортског центра. Свечано затварање и примопредаја олимпијске заставе обавиће се у недељу у 14 сати. Како незванично сазнајемо, може да се деси да олимпијска застава остане на јарболу с банатске стране Тисе. Јер, Нови Бечеј је схватио какве све погодности доноси организација Радничке олимпијаде и одлучио да самостално подесе кандидатуру за 13. СОРВ. У случају да се друга средина не пријави, Банаћани ће, што би рекле лала, добити „одједаред дваред“.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести