Спортски ветерани Новог Сада организовали хуманитарно вече

НОВИ САД: На хуманитарној вечери,  дружењу око 250 легенди новосадског спорта окупљених у Асоцијацији спортских ветерана(одржано дружење у хотелу Нови Сад) прикупљена је 221.000 динара помоћи Нади Шљукић Дрвењак, некадашњој рукометној репрезентативки Југославије и узданици новосадског Железничара, шампиона државе, која је оболела и у тешком је материјалном стању.
1
Фото: Н. Стојановић

Њој су помоћ уручили др Јован Пејчић, некадашњи yудо шампион, и члан Удружења ветерана  Добривоје Антонић, у име спортских пријатеља.

- Хвала мојим ветеранима, спортистима, који мисле на мене – кратко је рекла Нада Шљукић, рођена Дрвењак, које није крила да је веома дирнута овим гестом.

Удружење спортских ветерана Новог Сада, основано 28. јуна ове године с циљем да подиже свест о потребама неговања традиције и остварених вредности новосадског спорта, организовало је хуманитарно дружење и први сусрет легенди, уз сећања на некадашње успехе и резултате.

- Велика ми је част и задовољство што имам прилику да поздравим људе који су били ослонац свим спортским резултатима и развоју новосадског спорта. Они су обликовали оно чиме се данас поносимо и због чега наш град називају центром националног, али и регионалног спорта. Исказао бих им захвалност, не само за резултате које су у прошлости остварили, него и за то што су још увек активни и што посредством своје Асоцијације покрећу значајне иницијативе и доприносе неговању традиције новосадског спорта - рекао је Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа задужен за спорт и омладину.


Легенде

На лепом дружењу, поред ветерана и гостију, били су и ови легендрани спортисти и спортски радници: Марија Вегер, Владимир Батез, Славко Обадов, Зоран Панчић, Тадија Качар, Душан Дачић, Јован Пејчић, Душан Мијић, Чедо Марас, Зоран Милосављевић, Љубомир Воркапић, Драган Васић, Васа Пушибрк, Павле Бајчетић, Драгомир Вујковић, Војислав Табачки, Славко Станишић, Ђорђе Ђурић, Никола Марић, Слободан Крнета, Добривоје Антонић, Јован Танурyић, Јанош Јухас, Миле Драгић, Митар Милинковић, Патрик Дрид, Драгољуб Збиљић, а видео везом из Болоње укључили су се и Синиша Михајловић и Мирослав Тањга који су подржали активности ветерана.


Уручена су признања Браниславу Симићу, поводом 55 година од освајања прве златне олимпијске медаље у појединачној конкуренцији спортиста из Србије, Женском кошаркашком клубу Војводина, за пола века од освајања прве шампионске титуле и ФК Војводина, поводом три деценије од освајања друге титуле шампиона Југославије.

- Предивно је било вече које нисам очекивао и много је лепо када се спортски пријатељи сете нас, некадашњих шампиона и када се заједно подсетимо наших успеха. То је посебан осећај и знак да смо у животу нешто вредели - рекла је рвачка легенда Бранислав Симић.

Душан Мијић, заменик капитена друге шампионске генерације ФК Војводина, поред кога су били легендарни голман Чедо Марас, стрелац Љубомир Воркапић, Зоран Милосављевић, Драган Васић, као и легенда ветерана Васа Пушибрк и доктор Борко Вукосав, није крио да су сви дирнути гестом ветерана.

- Повод дружењу је да се наши спортисти, освајачи олимпијских, светских, европских и државних медаља, присете на сјајне резултате, али и да дају смернице младима, да их подрже у њиховим настојањима ка остварењу циљева - рекао је организатор манифестације др Јован Пејчић.

Ј. Галић

Фото: Н. Стојановић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести