Србија на Светском купу у Минхену са 14 такмичара

БЕОГРАД: Календар Светских купова ове сезоне је неуобичајено „густ“.
miks-pistolj-velickovic-grgic
Фото: Микс пиштољ Бобана Величковић и Димитрије Гргић, фото: ССС

Први турнир серије, на коме српски стрелци нису учествовали, одржан је у Гвадалахари (Мексико), у марту, непосредно после Европског првенства.

У априлу је почео напоран низ, од три турнира на три континента у распону од нешто више од месец дана. Од 20. до 30. априла одржано је такмичење у Чангвону (Јужна Кореја). Трећи турнир у 2018. на програму је био минуле седмице у Форт Бенингу (САД), а серија Светских купова завршава се у Европи, у Минхену од 22. до 29. маја (такмичења почињу 24. маја).

Српски стрелци у Минхен крећу у понедељак, а на олимпијском стрелишту у главном граду Баварске нашу земљу ће представљати 14 репрезентативаца.

Мушкарци, пушка: Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић (обојица „Чика Мата“ Крагујевац), Миленко Себић (Црвена звезда), Лазар Ковачевић (Јагодина 92), Стеван Јовановић („Чика Мата“). Жене, пушка: Андреа Арсовић (Партизан), Милица Бабић (Победник), Сања Вукашиновић (Нови Сад 1790), Драгана Тодоровић (Нови Београд - Ушће).

У миксу пушком такмичиће се искусан пар Арсовић/Стефановић и тандем који је на Европском првенству 2017. освојио јуниорско сребро Вукашиновић/Ковачевић.

Фото: Микс пушком Сања Вукашиновић и Лазар Ковачевић, фото: ССС

Мушкарци, пиштољ: Дамир Микец (Полицајац), Димитрије Гргић (Академац), Душко Петров („Алекса Дејовић“). Жене, пиштољ: Зорана Аруновић (Олимпик 011), Бобана Величковић (Бор 030).

У миксу пиштољем гађаће парови Аруновић/Микец и Величковић/Гргић.

Први пут у овогодишњем Светском купу гађаће Вукашиновићева, Тодоровићева, Јовановић и Петров. У односу на тим који је учествовао у Форт Бенингу, недостају Марија Малић, коју предстојећег викенда очекује наступ у јуниорској репрезентацији у Европској лиги младих, као и Нина Радуловић, студенткиња Универзитета Небраска, која је у Форт Бенингу гађала малокалибарском пушком из тростава.

Србија је у овогодишњем Светском купу освојила пет медаља. Зорана Аруновић је у Чангвону била трећа ваздушним пиштољем у појединачној конкуренцији и у миксу са ваздушном пушком у пару са Дамиром Микецом. Аруновићева и Микец су у миксу у Форт Бенингу освојили сребро, а Зорана је стигла и до других места у појединачним надметањима ваздушним и МК пиштољем.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести