Србија поново освојила злато на Светском текбол првенству

НИРМБЕРГ: Србија поново светски текбол шампион и тако одбранила светски шампионски трон. Шампионски пехар на Светском текбол првенству које је ове године одржан у Нирмбергу још једном су, више него заслужено, однели српски такмичари Никола Митро и Богдан Маројевић. 
t
Фото: SRBTEQ

Врхунски спортски спектакл у КИА спортској арени почео је у среду 23. новембра, а такмичари су се надметали у мушкој и женској сингл, мушкој и женској дубл и микс дубл категорији. 

Атмосфера је била феноменална, а поготово током данашњих спектакуларних финалних мечева, који су били више од празника за све љубитеље текбола.

Српски шампионски тандем у мушкој дубл категорији низао је данима победу за победом, да би потом у петак у четвртфиналу савладали Данску са 2:0, а онда истим резултатом у полуфиналу и екипу Бразила. 

У финалу које је данас поподне било више од актракције, Митро и Маројевић су се сударили са екипом Мађарске, а фанови тебола ван арене су утакмицу пратили на Јуроспорт 2.  

С противничке стране стола био је поново Адам Блажовић који је прошле године са Чабом Бањиком на Светском текбол1 првенству у месту Гљивице у Пољској, безуспешно покушао да их савлада у полуфиналу. 

Ове године Адам Блажовић је сада са партнером Адамом Баком стигао до финала и покушао је јуче да од Митра и Маројевића преузме светски трон.

У сјајној кондицији, са бронзом освојеном у сингл категорији, Блажовић је јуче са Баком показао завидну вештину и страст према игри, али су наши такмичари били ненадмашни. Први сет су добили са 12:9, други изгубили са 11:12, а онда је уследио и трећи, одлучујући, у којем је напетост била на врхунцу и који су завршили са 14:12

У заиста жестокој конкуренцији ове године, Богдан Маројевић и Маја Умићевић у сингл, као и Дуња Драгичевић и Анастасија Лемајић у категорији женски дубл, остали су без конкретнијег резултата, али је Никола Митро, са својом партнерком Мајом Умићевић стигао и до четвртог места у категорији микс-дубл.

Организатор првенства је Међународна текбол федерација (FITEQ), у чијем чланству је више од 140 националних текбол савеза међу којима је и SRBTEQ. 

SRBTEQ је као и прошли пут обезбедио простор и услове за припрему и одлазак наших такмичара и такмичарки на Светско првенство.

Српском тиму је на терену подршку поново пружао спортски директор Српског савеза за спортску рекреацију и текбол Стеван Попов, који је и синоћ као и прошле године унео заставу Србије на терен.

 Србија поново има светске прваке! Ово је огромна победа, загрмео је Попов. 

Он је из Немачке имао поруку и за репрезентацију Србије на Светском фудбалском првенству у Катару. 

С "орловима" смо у срцу и мислима. Гледамо их, навијамо и верујемо у њих, поручио је Попов. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести