Сремскомитровчани спремни дочекали одобрење о тренирању у затвореном простору

На дан када је Министарство омладине и спорта на основу одлуке Владе Србије дало дозволу да се почне са тренинзима у затвореном простору, уз препоруке спровођења одређених мера опреза, корисници базена „Пинки” у Сремској Митровици су ускочили у воду.
Mitrovica 2
Фото: ТК Сава

У понедељак су вероватно били и једини у нашој земљи који су коначно после скоро два месеца наставили рад у базену. До сада су се наши ватерполисти и пливачи више пута питали зашто се не отварају базени, ако је већ дозвољен рад теретана и то још пре више од недељу дана, уз констатацију да су у другим земљама спортисти почели са тренинзима и да се доказало да су због хлора водени спортови тренутно најбезбеднији.

– Ми смо одобрење о раду у затвореном простору дочекали спремни. Сређивање базена урадили смо на време. Ту мислим и на кречење, на нову воду која је пуштена и угрејана, тако да смо одмах после обавештења Министарства омладине и спорта и тренирали – истакао је Александар Гавриловић, тренер Пливачког клуба Сремска Митровица и Триатлон клуба Сава.

Уз дозволу рада у просторима под кровом стигле су и јасне инструкције у вези са мерама које свако мора да спроведе како би се смањила опасност и спречило ширење коронавируса.

– Преполовили смо капацитет базена са 100 људи, колико може у нормалним околностима да их буде, на 50. Број деце је такође смањен и по највише петоро могу да буду заједно, на дистанци су и на улазу и у ходницима... Направили смо измењен распоред термина, који су сада у већем размаку, како би после сваког могла да се одради потребна дезинфекција. Средства за дезинфекцију су на сваком кораку, запослени носе маске, а родитељи не улазе у зграду, него децу допрате само до улаза – објаснио је Гавриловић како функционишу ствари у Сремској Митровици.

Овим су пливачи и триатлонци овог града званично почели са комплетним тренинзима после укидања ванредног стања.

– Све мере које су надлежни задали ми редовно испуњавамо и радимо пуним гасом – истакао је Гавриловић.  

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести