Српкиње избориле сребро и бронзу у троставу у Солину

Српске такмичарке пушком освојиле су данас две медаље на међународном турниру Салона куп у Солину крај Сплита.
MKpuska trostav Kolarevic, Ibzen,Maric(
Фото: Коларевић, Ибзен, Марић, фото: ССС

Марија Коларевић је изборила сребро у гађању малокалибарском пушком из тростава, а Ивана Марић је у истој дисциплини стигла до бронзане медаље.

Уз њих две, учествовале су Александра Хавран (четврто место), Марија Малић (пето) и Теодора Вукојевић (седма позиција). Победила је Рике Ибзен из Данске. На програму није било финалних гађања, пласман је одређен после 120 метака основног дела.

- У Солин је дошла екипа Србије састављена од млађих сениорки и јуниорки, које су се истакле остварењима на последњим такмичењима – преноси Иван Манојловић, тренер у стручном штабу репрезентације. – Ветар је у Солину доста сметао такмичаркама, па просечан ниво резултата није много висок. Победница Рике Ибзен је најбоље од свих успела да се прилагоди условима.Сваком медаљом на међународној сцени можемо да будемо задовољни.

Турнир се завршава у недељу, када ће Србију представљати Јована Тодоровић у гађању малокалибарским пиштољем.

МК пушка тростав (3 пута 40 метака), жене: 1. Рике Ибзен (Данска) 1.167, 2. Марија Коларевић (Србија) 1.159, 3. Ивана Марић (Србија) 1.157, 4. Александра Хавран 1.144, 5. Марија Малић 1.143... 7. Теодора Вукојевић 1.141...

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести