СРПСКИ БОКСЕРИ ОСТВАРИЛИ МАКСИМАЛНИХ ПЕТ ПОБЕДА НА ЕП: Велике победе Николића, Велетића и Галанова

Српски боксери остварили су максималних пет победа на шампионату Европе, које се одржава у дворани "Александар Николић" у Београду.
1
Фото: БСС

Растко Симић у категорији до 80 кг савладао је Естонца Анткна Виноградова, док је Садам Магомедов у категорији до 92 кг био бољи од Литванца Јокулиса Робертаса.

Зауим је Тамир Галанов у категорији до 54 кг савладао је Гора Ајвазана из Литваније, Јован Николић у категорији до 71 кг био је убедљив против Грка Кристоса Караитиса, да би Душан Велетић у категорији 92+кг победио Грка Стилијаноса Роулијаса.

У категорији до 54 кг српски репрезентативац Тамир Галанов снаге је одмерио са Грузијцем Ајвазјан Гором и извијевао победу која га је одвела у четвртфинале у коме ће се састати са Русом, другим носиоцем Двали Дмитријем.

- Победио сам младог боксера Грузије, није било лако. Хвала селектору Пиперском и тренеру Фромети за сјајну тактику и подршку. Следи меч са Русом, меч који неће бити ни мало лак, али верујем у себе и тим и даћу све од себе за нову победу – рекао је Галанов.

Млади српски шампион Јован Николић у категорији до 71кг бриљирао је у сусрету са Грком Караитисом Христосом где су пуцале аркаде и славио резултатом 5:0. У наредном мечу Јована чека окршај са четвртим носиоцем из Шпаније Бернардом Мартинезом Франком.

- Био је добар меч, доста напора и крви, али се све добро завршило на крају. Идемо даље – рекао је Николић.

На крају дана у судару српског тешкаша (92+ кг) Душана Велетића и Грка Роулиаса Стилианоса убедљив тријумф остварио је српски ас и пласирао се у наредну рунду такмичења где га чека борба за пласман у полуфинале и осигурану бронзу. Противник ће му бити други носилац из Аустрије Хагаг Ахмед.

- Био је мало тежи меч него што сам очекивао, Грк је баш био јак и доста је тежи од мене, требало ми је времена да уђем у форму, али захваљујући мојим искуством нисам му дозволио да ме победи. Драго ми је због публике која ме је максимално бодрила – рекао је Велетић.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести