Српски нордијци наступили на СП у Оберсдорфу

ОБЕРСДОРФ: Скијашко Светско првенство у нордијским дисциплинама почело је у Оберсдорфу квалификационим тркама на пет километара за жене и 10 километара за мушкарце.
skijanje
Фото: Tanjug/ O. Toskić

Најбољи спрски нордијци Ања Илић, Маида Дрндић и Милош Милосављевић, на основу добрих резултата у Светском купу, изборили су учешће у главној трци, док су остали морали у квалификације из којих је само 10 најбољих имало пролаз.

Наши такмичари нису изборили пролаз у главне трке, али су данашње квалификације добродошле за стицање искуства.

Најбољи резултат у квалификацијама имала је 15-огодишња Џенана Хоџић, која је била 21. у трци на 5км, а њена вршњакиња Андреа Маркович била је 38.

Победила је искусна Баиба Бендика из Летоније.

Код скијаша у трци на 10 км најбољи је био Тајланђанин Марко Чанлоунг, а нордијци из Србије заузели су следеће пласмане: Рејхан Шмрковић 33, Ђорђе Пауновић 62, док је Милош Ђорђевић био 67.

Селектор Србије Мина Илић истакла је да су најмлађи чланови репрезентације оправдали указано поверење и да је пред њима лепа скијашка будућност.

Сутра је су на програму трке у спринту у обе конкуренције, а свих осам наших такмичара биће на старту квалификација након којих следе главне трке те дисциплине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести