СРПСКИ ПАРАСТОНОТЕНИСЕРИ Почињу такмичење на ЕП Највише се очекује од дублова и миксева

Српски парастонотенисери данас почињу такмичења на Европском првенству у британском граду Шефилду.
Г. Маленовић
Фото: Г. Маленовић

На шампионату ће наступити деветоро репрезентативаца: Борислава Перић Ранковић, Нада Матић, Митар Паликућа, Сања Мијатовић, Ана Првуловић, Младен Ћири, Горан Перлић, Борис Стиљковић и Алексеј Радукић. Они ће наступати у синглу, дублу и миксу. Уз њих су и селектор Златко Кеслер и тренери Лазар Куртеш, Срђан Томичић и Слађана Крсмановић. Сви репрезентативци су задовољни одрађеним припремама, како у земљи, тако и у иностранству (Словачка, Пољска, Италија) и спремни дочекују Европско првенство.

Борислави Перић Ранковић ово је осмо европско првенство и освојила је све што се може освојити. Она брани појединачно и екипно злато.

– Пошто више нема екипног дела, сада је то женски дубл у којем играмо Нада и ја. Као и пред свако велико такмичење добро смо се спремили, даћемо свој максимум на терену, а резултат ћемо видети - казала је Борислава, која ће наступати и у мисксу са Младеном Ћирићем.

Нада Матић је такође, освајала злата, сребра и бронзе на европским првенствима и позива на опрез.

– Неће бити лако, јер има много младих и добрих играча. Оно што можемо да обећамо је да ћемо се борити и верујемо да ће и добри резулати проистећи из тога. Имамо три шансе, па се надам да ће бар у једној доћи медаља – рекла је Матићева, која ће поред сингла и дубла играти и у миксу са Митром Паликућом.

Митру Паликући је ово шесто европско првенство и са сваког до сада је доносио бар по једну медаљу.

– На последњем првенству пре четири године у Шведској освојио сам сребро. Уследила је дужа пауза, појавили су се нови играчи, али добро сам се спремио, даћу максимум да се и ове године вратим бар са једним одличјем. Поред сингла наступаћу у дублу са Младеном и у миксу са Недом - казао је Паликућа.

Младену Ћирићу ово је друго европско првенство и као и Митар нада се освајању бар једног одличја.

– У односу на ранија првенства промењена су правила, па нема више екипног дела, већ су уместо тог дела дублови и миксеви и највише очекујем баш у тим категоријама - истакао је Ћирић.

Горан Перлић, који је до сада на европским смотрама освајао екипна одличја задовољан је како својом формом, тако и формом саиграча у дублу Бориса Стоиљковића.

– Добро смо у послдње време играли и Борис и ја и у дублу и у синглу. Мечеви у стоном тенису су кратки, треба бити врло сконцентрисан, а много тога ће зависити и од среће и здравља. Ако се све потрефи можемо и до медаља – казао је Перлић, а Стоиљковић се недовезао:

– С претходна два европска првенства имам бронзу и сребро екипно и сада очекујем неко одличје, мада ће конкуренција бити веома јака.

Сањи Мијатовић је ово друго првенство, а највише шансе има у дублу са Аном Првуловић.

– У Шведској сам била део екипе са Бориславом и Надом где смо освојили злато, сада ћу играти дубл са Аном, а микс са Борисом. Очекујем на овом такмичењу мало више среће и уз добар жреб надам се добом резултату - казала је Сања.

Ана је додала:

– Ово ми је треће европско првенство, имам сребро из Шведске. Очекивања су ми велика, али с обзиром да су нам спојене категорије и да ћемо Сања и ја играти у јачој биће тешко. У миксу ћу играти са Гораном.

Алексеју Радукићу, једином нашем стојећем репрезентативцу, ово је прво Европско првенство.

– Очекујем да дам све од себе и трудићу се да што даље догурам у жребу. Имали смо јаке припреме за ово такмичење и добре спаринг партнере и верујем да ћу бити спреман за изазове - кратко је рекао Радукић, који једини учествује само у синглу.

Текст и фото: Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести