Српски ракетни моделари висешампиони света у класи С5Ц

БЕОГРАД: Репрезентација Србије у ракетном моделарству вратила се са Светског првенства из Пољске са сребрном медаљом екипно у класи С5Ц - макете за постизање висина. 
Vazduhoplovni savez Srbije
Фото: Vazduhoplovni savez Srbije

Вицешампионску светску титулу донели су Миодраг и Владимир Чипчић из Аеро клуба „Кикинда“ и Михаило Петровић из Аеро клуба „Фрањо Клуз“ из Земуна.

Наиме, ФАИ Светско првенство за сениоре и јуниоре одржано је од 29. јула до 5. августа у Влоцлавеку у Пољској, а представници репрезентације Србије су били сениори - Владимир Чипчић из АК „Кикинда“, Зоран Катанић из АК „Сремска Митровица“, Михаило Петровић из АК „Фрањо Клуз“ Земун, Миодраг Чипчић из АК „Кикинда“, јуниорка - Кристина Чипчић из АК „Кикинда“.

На светском првенству је наступиле су 24 репрезентације, 172 сениора, 115 јуниора, који су се такмичили у осам такмичарских класа ракетног моделарства.Репрезентација Србије је дошла до другог места екипно у класи С5Ц у конкуренцији 34 такмичара из 12 светских селекција.

То је 94. медаља коју је репрезентација Србије у ракетном моделарству донела појединачно и екипно са европских и светских првенстава у последњих 10 година.Рекорд је забележен 2012. године, када су ракетни моделари на Светском првенству у Словачкој освојили 18 медаља - шест златних, пет сребрних и седам бронзаних. 

Учешће наше репрезентације на овом највећем такмичењу за ракетне моделаре ове године, омогућено је уз подршку Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести