Штефанек: Није смак света ако на ЕП не освојим медаљу

БЕОГРАД: Олимпијски шампион у рвању грчко-римским стилом Давор Штефанек, уочи Европског првенства у Риму, изјавио је да увек има максималне амбиције, али да резултат није приоритет јер је у питању успутна станица према Играма у Токију.
davor stefanek, EPA/SERGEI ILNITSKY
Фото: EPA/SERGEI ILNITSKY

Због обавеза које има као председник Спортског савеза Србије Штефанек није имао превише наступа на званичним такмичењима у последње време, а ово ће му бити прво велико још од Светског првенства у Будимпешти 2018 године, на којем је освојио сребрну медаљу.

"Добро сам се припремио, али ово првенство Европе ми не представља приоритет. Ово ће бити уводни део мог припремног периода за Токио. Конкуренција ће бити јака у 72 кг, то није моја категорија, већ категорија изнад. У припремном периоду сам спустио килажу на 72 кг, тако да неће бити скидања килаже пред само такмичење”, изјавио је Штефанек.

Он истиче да не може да предвиди колико резултатски може да оствари на такмичењу у Риму.

"Моја очекивања су увек највиша. Увек идем на најсјајније одличје, али у овом моменту не могу ништа да гарантујем. Све зависи и како се такмичарског дана будем пробудио у Италији. Сигурно је да ћу дати све од себе, али и да не освојим медаљу на овом такмичењу није смак света јер ово је само успутна станица до ОИ. Идем на такмичење без притиска и тензије”.

Србија је на претходном Европском првенству у Каспијску освојила три медаље. Два сребра, Виктор Немеш и Михаил Каџаја у грчко-римском и Стеван Мићић у слободном стилу.

Шампионат Европе у Риму одржава се од 10. до 16. фебруара.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести