Штефанек угостио куглаше: Учинили сте нас веома поносним

БЕОГРАД: Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек угостио је данас куглашку репрезентацију Србије након што је пети пут постала шампион света.
stefanek
Фото: Tanjug

На недавно завршеном Светском првенству, актуелни сампиони савладали су у финалу репрезентацију Немачке 6:2 (3976:3887) и на тај начин се, по трећи пут у низу, а четврти у протеклих пет СП, попели на кров света.

Честитам вам још једну светску титулу шампиона. Бити најбољи на свету није лако, а вама полази за руком већ трећи пут заредом. Учинили сте нас веома поносним. Надам се да цете наставити са добрим резултатима, а Спортски савез Србије ће бити ту да вам помогне и олакша будуће борбе за нова одличја, рекао је Штефанек.

Селектор куглаша Војко Павловић захвалио се Штефанеку на добродошлици и пријему.

Пресрећни смо због континуитета у освајању најсјајнијих одличја. Подсетимо да смо у мушком финалу савладали репрезентацију Немацке, која има највише регистрованих играца и клубова у читавом свету, репрезентација у цијој земљи је куглање меду популарнијим спортовима, земља која се у свету куглања пита буквално о свему. Надам се да ћемо се још много пута сусретати овако лепим поводом, рекао је Павловић.

Србију су на Светском првенству представљали Игор Ковачић, Вилмош Заварко, Даниел Тепша, Чонгор Барањ, Александар Милинковић, Радован Влајков, Роберт Ерњеши, Милош Симијоновић, Урош Јагличић, Милан Јоветић и селектор Павловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести