Стипендије за 80 најперспективнијих спортиста

БЕОГРАД: Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић и декан Факултета за спорт проф. др Иванка Гајић потписали су споразум о сарадњи којим је предвиђено да на студијским програмима Факултета за спорт у наредне четири године буде стипендирано укупно 80 најперспективнијих српских спортиста и спортских стручњака. 
oks stipendije
Фото: oks.org.rs

Из Олимпијског комитета Србије поручују да чине све да олимпијцима обезбеде све неопходне услове за постизање врхунских резултата, а на том путу неће бити запостављено ни њихово образовање, због чега је и потписан овакав споразум о сарадњи.

Према договору који је постигнут, сваке школске године на предлог и по критеријумима које ће одредити Олимпијски комитет Србије, биће стипендирано по 20 српских олимпијаца, наводи се у саопштењу.

Такав предлог нисам могао да одбијем, поштујући велике напоре и велику финансијску подршку која се на тај начин даје Олимпијском комитету. Сматрам да мора да постоји једна синергија између професионалног спорта и едукације на сваки могући начин, рекао је Маљковић.

Према његовим речима, велика је ствар да наши спортисти долазе овде и школују се на начин прилагођен њима и њиховим обавезама које врхунски спорт носи са собом. 

Декан Факултета за спорт је истакла да је овим уговором додатно оснажена и учвршћена сарадња са Олимпијским комитетом која је успостављена 2013. године:

Под нашим слоганом “Знање за медаље”, иако смо приватна високообразовна установа, до сада смо стипендирали више од 40 српских перспективних и врхунских спортиста и афирмисаних спортских стручњака. Улагањем у образовање врхунских спортиста тежимо да допринесемо развоју друштва које се базира на знању, а уверени смо да је то најефикаснији пут који ће нас довести до нових одличја и успеха на спортским борилиштима, рекла је Гајић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести