Стони тенис: Новосађанке са Шпанкињама за полуфинале

Стонотенисерке Новог Сада састаће се са шпанским Реусом из Тарагоне у првом мечу четвртфинала Купа Европе који ће се одржати у стонотениској сали СПЦ “Војводина” 12. јануара.
с
Фото: З. Тодоровић

Српски шампион доспео је до завршнице Купа Европе пошто је у децембру минуле године, као домаћин друге фазе тог такмичења, освојио друго место у Ц групи након тријумфа над шпанском Кордобом и португалским Жункалом.

Томе је претходио наступ у Лиги шампиона, где су трећим местом обезбедили наставак европског такмичења у оквиру Купа Европе где бране полуфинале из прошле сезоне. Да би поновиле тај успех, стонотенисерке Новог Сада, мораће да буду успешније у двомечу четвртфинала са Реусом. Први меч је у Новом Саду у среду, а реванш у Тарагони, четири дана касније.

– Поново се састајемо са неким шпанским тимом. До сада смо били успешнији, некако нам леже. Међутим, мислим да Реус има најквалитетнији састав. Бразилка Јамаде је одлична играчица, ту је јуниорска европска првакиња Рускиња Колиш, затим и искусна Рамирез. Нажалост, у првом сусрету играћемо без наше најбоље играчице Анамарие Ердељи, али ће бити у саставу у реваншу. И без ње, надам се да ћемо у Новом Саду, пред домаћом публиком, направити што бољи резултат. То је било која победа, а ако не тријумфујемо, бар да узмемо две партије како би нам са Ердељи било лакше у реваншу – казао је тренер Слободан Стојанов.

По новим ЕТТУ правилима, екипа која победи са 3:0 или 3:1, добија три бода, док се противнику пише 0. Ако се резултат заврши са 3:2, победнички тим добија 2, а поражени поен. У случају истог броја поена након два одиграна меча, играће се такозвани “златни сет” пошто ће уследити три партије које се играју на само један добијен сет и тако ће се добити коначан победник.

Улазнице ће се продавати на благајни Спенса и коштају 300 динара. Део прихода биће усмерен за децу из Удружења за подршку особама са аутизмом Града Новог Сада.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести