Стони тенис: Срби деле мегдан са Французима

Мушка стонотениска репрезентација Србије вечерас од 18 часова у београдској хали Шумице дочекује Француску у оквиру квалификација за Европско првенство у Шведској.
stoni tenis
Фото: www.freeimages.com

На овом мечу ће се Александар Каракашевић, после више од три деценије активног играња, опростити од националног тима.

Французи ће наступити без најбоље рангираног играча Алексиса Лебруна, али то не умањује њихову улогу фаворита с обзиром да селектор Чила за меч у Београду рачуна на Симона Гаузија, Феликса Лебруна, Чан Акузуа и Жила Роланда.

Селектор Србије Милош Ђукић истакао је да су Французи фаворити у нашој групи и да ће поред Каракашевића за Србију наступити и Димитрије Левајац, Немања Ђилас и Алекса Гацев.

- Важно је да наши млади играчи стичу међународно искуство и да осете како је играти у таквим мечевима за репрезентацију. Французи имају чак седморицу играча међу сто на светској ранг - листи, годинама су у европском и светском врху, како у сениорској тако и у млађим категоријама – изјавио је Ђукић.

Србија је у квалификацијама пре дуела са Французима изгубила од Енглеске са 3:2 после велике борбе. Наредни дуел наш тим ће играи већ 26. јануара у Лондону са Енглеском.       

Г. М.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести