Стонотенисери Војводине на добром путу да се пласирају у елиту

После освојене дупле круне пре 11 година, а потом и тешког периода кроз који су пролазили, стонотенисери Војводине налазе се на добром путу да се врате у елитно друштво.
1
Фото: стк војводина

Победом у дербију Прве лиге над другопласираном екипом Бачке Паланке, Новосађани имају максималан учинак од 15 победа, а ако тријумфују у Нишу против Медијане овог викенда, један од најстаријих и најтрофејнијих клубова би дефинитивно обезбедио пласман у Суперлигу.

- Остало би још пет кола до краја, где нам је циљ да останемо непоражени целу сезону. И да изгубимо све до краја, што је практично и теоретски немогуће, то не би угрозило наш пласман у највиши ранг. Боје Војводине ове сезоне бране Никша Мартиновић, Урош Гордић, Влада и Ђорђе Борчић, као и шеф стручног штаба Владимир Закић и тренер Јован Стојшин. Ради се о екипи која је спој младости и искуства, а до сада једино Ђорђе нема ниједан пораз - рекао је председник клуба Бранко Миљуш.

Постављењем Миљуша пре две године на чело клуба дуге и богате традиције, у којем су стасали многи стонотениски великани и где је током 76 година постојања освојено много домаћин екипних и појединачних трофеја, као и медаља са великих европских и светских такмичења, СТК Војводина поново функционише на изузетно високом нивоу. 


У школи стоног тениса све под конац

У СТК Војводина су поново покренули школу.

- Имамо школу стоног тениса у којој тренира више од 40 клинаца, чак њих двојица имају шест година и још не иду у школу. Поред стоног тениса, који је примаран, ми едукујемо децу од уласка у свлачионицу, припремања за тренинг, током тренинга, до одласка из сале. Све мора да буде под конац. Уз то често тренер с децом разговара на енглеском језику. Родитељима пружамо могућност да, уз освежење на галерији, испрате децу током тренинга. Уколико неко жели, хоће и има вољу, ми му дајемо још више него у групним спортовима. Тренинге прилагођавамо школским обавезама. Учимо их да воле спорт и клуб, али и да им други клубови нису непријатељи. Ко год жели свакодневно може да нам се прикључи, а додатне информације су на клупском сајту њњњ.стквојводина.орг.рс или у Подунавској улици на Камењару 3.


- За две године успели смо резултатски и организационо да направимо искорак. Прескочили смо два ранга такмичења. Шесточлани Извршни одбор клуба потрудио се да поштеди стручни штаб и играче од проблема, али им је наметнуо обавезу свакодневног тренирања. Немамо играче који долазе само на мечеве. Довели смо преоверене и искусне играче, који у раду остављају траг и на млађе . План је да за коју годину наше кадете и јуниоре прикључимо првом тиму. Зато смо направили СТСК Академију, где стасавају наша деца. Уз то, услови за тренирање су светски, довољан број нових столова, који су постављени на тарафлексу, свлачионице са комплетном опремом, сала је климатизована, чиме се мало клубова у региону могу похвалити. Играчи имају опрему, били су на припремама, имају свој ауто када иду на путовања. Све наше мечеве преносимо уживо путем интернет платформе. Сада са поносом могу да кажем да СТК Војводина личи на клуб.

Иако су увелико у току преговори са играчима за следећу годину, у СТК Војводина још нису то почели да раде због коректности према другим клубовима. Према Миљушовим речима, са садашњим саставом били би шести у Суперлиги иако многи клубови имају странце.

Председник Миљуш напомиње да без помоћи Града не би могли да поставе високе стандарде.

- По избору Синише Стојшина за председника Скупштине и мене за председника УО, ми смо све обавезе уназад десет година измирили и обезбедили буyет до краја ове сезоне. Срећа је да смо нас двојица били на истим таласним дужинама и да су нам се поклопиле визије. Уз то, Град је у нама препознао квалитет и све оно што радимо по свим питањима и од прошле године имамо његову помоћ, на чему смо захвални - нагласио је Миљуш.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести