Стонотенисерке Новог Сада доминантне на државном првенству

Стонотенисерке Новог Сада освојиле су све што се могло освојити на државном првенству, одржаном у Спенсу.
Tružinski, Maksuti, Jokić i Šurjan s trenerima Stojanovom i Đukićem
Фото: Тружински, Максути, Јокић и Шурјан с тренерима Стојановом и Ђукићем

Разигравале су између себе за одличја, па су се тако за титулу у синглу бориле Анета Максути и Сабина Шурјан, а победу је однела Максутијева, које је турнир освојила уз само два изгубљена сета. Бронзом се окитила њихова саиграчица Викторија Тружински.

И код женских парова виђено је новосадско финале. Максути и Тружински, некеда трећи дубл на светском омладинском првенству, славио је над пет година млађим саиграчицама и јуниорским првакињама Шурјановом и Јокићевом. Доминацију на победничким постољима заокружила је Максутијева у миксу са Ивором Катићем из Аде, уједно и њеним тренинг спаринг партнером.

- Пресрећна сам. Освојила сам троструку државну титулу. Надам се да сам заслужила повратак у А репрезентацију, јер највећа част је носити грб Србије - рекла је Анета Максути.

Поносан на своје ученице је тренер Бранко Ђукић.  

- Све наше играчице одиграле су заиста на високом нивоу. Анета је током оба дана бриљирала. Видело се да је имала велики мотив да докаже свој несумњиви квалитет. Окрећемо се Суперлиги где  се боримо за титулу, што је наш најважнији циљ и све је подређено томе - најавио је Ђукић.

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести