Стонотенисерке Новог Сада освојиле друго место

После две максималне победе остварене током првог дана надметања у Ц групи Лиге Европе, која је играна у новосадском СПЦ “Војводина” и тријумфа против грчког Сарисеса и белгијског Антверпена, стонотенисерке Новог Сада у борби за прво место данас  су изгубиле, после истинске драме, од шпанског тима Артеаса са 3:2.
Stoni tenis/R. Hadzic
Фото: Дневник/Фото: Р. Хаџић/архива

Упркос поразу, наше двоструке првакиње могле би, као другопласирана екипа, а у зависности од осталих резултата по групама, да се ипак нађу у осмини финала.

Имале су Новосађанке све у својим рукама. Водиле су против Шпанкиња са 2:0 у партијама, пошто је Сабина Шурјан победила Роксану Истрате, а Анета Максути била боља од Роксане Јаманди. У трећој партији је  Викториа Тружински повела са 2:0 у сетовима против Ракуел Гонзалес и чинило се да прво место неће измаћи екипи Новог Сада. У оба сета је била убедљива. оставивши ривалку на само 3, односно 6 поена. Међутим, играчица наше екипе је ођедном стала, изгубила тесно наредни сет, а онда се код ње увукла нервоза и уследио је пораз.

И даље је Нови Сад имао предност у партијама, па су љубитељи стоног тениса који су у великом броју окупирали салу у Спенсу, очекивали победу. Нажалост, прокоцкане су и наредне две прилике, јер су румунске репрезентативке у дресу шпанског тима из Компостеле савладале Шурјанову и Максутијеву са по 3:1.

- Сјајно смо одиграли мечеве током првог дана. Добро смо отворили и други дан против изузетно квалитетног противника. Викторија Тружински је, међутим, беспотребно почела да жури у трећем сету. Сви су помислили да смо победили, а онда је уследио пораз, јер су девојке пале на психолошком плану. То је, ето, Европа. Ту мора се игра до краја и ништа није завршено док се и последња партија не заврши. Сада нам преостаје да сачекамо и да видимо да ли смо прошли даље - рекао је тренер Новог Сада Слободан Стојанов.

Иако то још увек није званично потврђено, највероватније ће се другопласирана екипа из новосадске групе пласирати у осмину финала, а то су стонотенисерке наше екипе. Коначну потврду оне очекују данас из Европске стонотениске Уније.

Већ у среду од 18 часова СТК Нови Сад играће с Вршчанкама у првом колу домаће Суперлиге.

- Лигу ћемо играти у убрзаном ритму сваког викенда, пошто смо у заостатку два месеца. Обзиром на то да Сабина Шурјан и Тијана Јокић иду на јуниорско Светско првенство крајем новембра у Италију, тешко ће нам бити да ваљано темпирамои форму. Познато је да је наш основни циљ да вратимо шампионску титулу у Нови Сад. У сваком случају, предано ћемо радити на остварењу тог циља - категоричан је био Слободан Стојанов.  

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести