Стонотенисерке Новог Сада почињу надметање у топ 12 Лиги шампиона

Стонотенисерке Новог Сада недавно су сазнале имена ривала у Топ 12 фази Лиге шампиона. Српки шампион сврстан је у Б групу са бившим прваком Европе, француским Мецом и са најтрофејнијим чешким тимом, Ходонином.
1
Фото: Дневник/ Филип Бакић

Подсетимо, Нови Сад је био први у групи прве фазе елитног такмичења након победа над шпанским Реусом и аустријским Вилахом чиме је остварио историјски успех пласманом међу 12 најбољих у Европи.

Српски шампион и даље је једини клуб у овом такмичењу који у саставу нема инострану играчицу, али за Топ 12 фазу је могуће да ће стићи дуго чекано појачање из Хонг Конга.

- Јако смо близу да Кинескиња Ји Лок Лак заигра са нас. Добила је дозволу од своје федерације. Купили смо авионску карту и ако буде све како треба заиграће 8. новембра против Меца, а два дана касније и против Ходонина у утакмицама када смо домаћини - казао је тренер Слободан Стојанов.

Он сматра да ће меч са Чехињама бити одлучујући.

- Ту видимо неку шансу за пролаз. Не заносимо се јер за Ходонин игра Јапанка Мори, некада у Топ 10 света, ту је и Пољакиња Партика, као и врло неугодна одбрана Шевчикова. Све су то преискусне играчице са 35-36 година. Победиле су нас прошле сезоне у Лиги шампиона, али смо и ми славили у четвртфиналу Купа Европе пре две године.

Против првака Француске, за нешто више од месец дана, биће то меч за публику.

- Мец има буквално два састава, репрезентативке из шест земаља света. Ми се никог не бојимо. Увек кажемо да победу не обећавамо, али нам френетичну борбу нико не може одузети. И отуда понекад, мада постаје све чешће и чешће, изненадимо.

Нови Сад ће Топ 12 фазу Лиге шампиона отворити 21. октобра када гостује Мецу у Француској. Потом је слободан у другом колу, а онда ће у два везана кола бити домаћин Меци и Ходонину, 8. и 10. новембра када ће се први пут, након 55 година, у Новом Саду играти друга фаза Лиге шампиона.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести