Стонотенисерке Новог Сада завршиле такмичење у Лиги шампиона

Стонотенисерке Новог Сада нису успеле да се пласирају у четвртфинале Лиге шампиона.
њ
Фото: СТК Нови Сад

Оне су поражене у трећем колу Б групе од домаћина Меца са 0:3. Српске шампионке забележиле су победу, уз два пораза и тако су заузеле треће место у Б групи услед чега ће такмичење наставити у осмини финала Лиге Европа.

Нови Сад је након пораза од чешког Ходоњина са 1:3 и победе истим резултатом над шпанским прваком Гирбау Виком, играо одлучујући меч са домаћином и бившим прваком, Мецом. Прве партије биле су пресудне где су своје шансе пропустиле капитенка Тијана Јокић против Румунке Диакону, односно Анета Максути са Египћанком Мешреф, обе са по 3:1 у сетовима. Тренер Слободан Стојанов убацио је у игру и 18-годишњу Реку Безег која није имала превеликих шанси против Рускиње Тајлакове - 0:3.

- Мислим да смо добро представљали нашу земљу. Бити медју 16 најбољих, у оваквом друштву је сјајно, а носити се са свима, сигурно је фантастично. Победили смо првака Шпаније за кога играју две Азијаткиње. Озбиљно смо намучили Ходоњин, а остаје једино жал што бар једну партију нисмо узели против Францускиња, а имали смо прилике и тад би можда све било још неизвесније. Подсећам да смо и најмладји састав у Европи и једини без странкиње. Настављамо у Лиги Европе у којој смо актуелни полуфиналисти и идемо да што више догурамо. - поручио је Стојанов.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести