Куп Европе: Стонотенисерке Новог Сада против Аустријанки и Белгијанки

НОВИ САД: Стонотениски клуб Нови Сад сврстан је у Б групу прве рунде Купа Европе након жреба одржаног у Луксембургу, седишту Европске стонотениске Уније.
s
Фото: V. Zubac

Наш шампион поново је добио поверење ЕТТУ пошто ће бити домаћин у сусретима који су на програму 12. и 13. децембра ове године.

Противници ће му бити аустријски Линц и белгијски Малоне, а у другу рунду такмичења пролазе по две најбоље екипе из четири групе када ће им се прикључити поражени тимови из квалификација за Лигу шампиона.

Добили смо ривале по мери. У питању је иначе други тим Фрошберга из Линца пошто им прва екипа игра Лигу шампиона. Очекујемо младе и талентоване играчице које су увек непредвидиве. Што се Белгијанки тиче, за сада су непознаница за нас. Свакако доћићемо до свих потребних информација, а сигуран сам да ћемо се добро спремити. Има времена до децембра. Циљ је наравно пролаз у наставак такмичења, каже тренер Слободан Стојанов.

Нови Сад је поново добио прилику да организује групну фазу Купа Европе након 2015 и 2017 године.

ЕТТУ има огромно поверење у нас. Доказали смо се у организацији што је обавеза више да тако и остане. Једном приликом смо и јавно похваљени на сајту европске федерације, што није њихова уобичајена пракса, али и у свим извештајима делегата. Иза нас стоји Град Нови Сад и АП Војводина који препознају значај међународних манифестација. Познато је и то да СПЕНС има посебну симболику везану за стони тенис, а верујем да је, уз наше организационе способности, све то резултирало новим исказаним поверењем, рекао је председник клуба Дан Фрациле.

ЕТТУ је за разлику од претходних сезона померио календар такмичења пошто европска надметања крећу тек крајем године. Ако ситуација са Ковид-19 буде неповољна, постоји могућност за нова померења.  

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести