Стонотенисерке Србије дочекују Хрватску

НОВИ САД: Женска стонотениска репрезентација Србије сутра од 18 сати састаје се са најбољим играчицама Хрватске. Први меч баража са пласман у европску дивизију одржаће се у стонотениској сали новосадског Спенса.
stonoteniserke, r hadzic
Фото: Дневник/Р. Хаџић

Организатори најављују прави спектакл, а цена карте је 400 динара. Утакмица ће се играти на специјалној подлози, сто ће бити окружен трибинама и по свему судећи очекује се одлична атмосфера. Организација овог меча поверена је Стонотениском савезу Војводине, а за оно најважније побринуће се наше репрезентативке, заједно са селектором Николајем Лупулескуом.

“Пред нама је меч који нас води међу 16 најбољих селекција у Европи. Наша репрезентација је млада, чине је Анета Максути, Андреа Тодоровић, Изабела Лупулеску, Сабина Шурјан и Драгана Вигњевић. Од њих пет три су јуниорке које су играле финале Европског првенства. Градимо екипу за наредне године када би оне требале да се боре у Европи на сениорским првенствима. Познајем добро играчице Хрватске осим Кинескиње која им је и селектор, доста су искусне, али не плашимо их се. Добро смо припремљени и уз мало спортске среће идемо ка добром резултату“, рекао је селектор Лупулеску. 

Наша репрезентативка Андреа Тодоровић спремна дочекује важан сусрет са Хрватицама.

“Меч ће бити до самог краја неизвестан и обе репрезентације имају подједнаке шансе за пролаз. Неће нам бити лако јер наш противник има добре и незгодне играчице, али добро смо се спремали и даћемо све од себе да победимо“, рекла је Андреа.

Изабела Луполеску је истакла да је велика част да као јуниорка игра за сениорски тим.

„Очекујем занимљив меч и верујем у победу и пролаз даље“, казала је Изабела.

Реванш сусрет игра се за седам дана у Осијеку.

М.Фаркаш

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести